AK PARTİ KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞINDA SEÇMEN BÜYÜK BİR SÜRPRİZ BEKLENTİSİNE GİRDİ


 

AK PARTİ KARABÜK’TE NASIL BİR FORMÜL UYGULAYACAK?


 

SÜRECİN SONU KARABÜK TSO BAŞKANI SEDAT NAMAL’I MI GÖSTERİYOR?


 

akp-formul-namal


AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayını belirleme sürecinde tam bir bilmece içine girdi gibi.

Bir yandan mevcut beş aday adayı arasından adayın belirlenmesi belirli bir grup tarafından beklenirken, diğer taraftan aday adayları dışında bir adayın belirlenme ihtimalinin güçlü olduğu da ifade ediliyor.

Karabük aday adaylarının dışında, Rektör Burhanettin Uysal’ın, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan’ın ve Dursun Altıparmak’ın her ne kadar isimleri güçlü bir şekilde geçse de, Altıparmak haricinde yerel seçimlerde aday olmayı düşünmediklerini her ortamda açıkça ifade etmeye başladılar.

Dursun Altıparmak ile ilgili 2009 Yerel seçimlerinde bir başka partiden aday olması, AK Parti’nin o seçimi kazanamamasında büyük etken oynaması ve teşkilatın içinde çatlak seslerin oluşması nedeniyle sağlıklı bir sonuca varılamayacağı görüşleri ortaya konmakta.

Seçimlerde bir hayli iddialı olan ve yüksek oy oranları alması beklenilen MHP’li Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin karşısında, tüm bu değerlendirmelerden sonra en iddialı isim olarak ortaya Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sedat Namal çıkıyor.

2004 Yerel Seçimlerinde AK Partili Karabük Belediyesinde 4 yıla yakın Belediye Başkan Yardımcılığı yapan ve AK Parti içinde uzun süre aktif siyaset de bulunan Sedat Namal’ın, Karabük Belediye Başkan Adaylığında ciddi ciddi düşünüldüğü Ankara kaynaklı haberlerde belirtiliyor.

Halen Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevini yürüten Sedat Namal’ın geçmiş seçimlerde çok önemli roller üstlendiği, ciddi bir seçmen portföyüne sahip olduğu, cemiyet ve siyaset hayatında giriştiği birçok süreçlerde başarılar elde ettiği de kamuoyu tarafından bilinmekte.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’e yakınlığı ile de bilinen Sedat Namal’ın, AK Parti’nin Karabük’te Belediye Başkan Adaylığını belirleme sürecinde kısacası nasıl bir rol oynayacağı merakla bekleniliyor.

 

Editör: Haber Merkezi