KARABÜK’TE YAŞANAN 20 DAKİKALIK FIRTINA AĞAÇLARI KÖKÜNDEN SÖKTÜ, HAYATI FELÇ ETTİ


 

SAFRANBOLU’DA 33 YILLIK ÇAM AĞACI, GELİN ARABASININ ÜZERİNE DEVRİLDİ


 

firtina-korkut

Karabük’te saatte hızı 7 kilometreyi bulan rüzgar ve şiddetli yağmur hayatı felç etti.

Karabük'te fırtına ve sağanak yağış nedeniyle reklam panoları devrilirken, Safranbolu ilçesinde de kökünden sökülen bir ağaç gelin arabasının üzerine devrildi.

Karabük'te akşam saatlerinde etkili olan fırtına ve sağanak yağış nedeniyle reklam panoları devrildi ve birçok mahallede ağaçlar devrildi.

Kemal Güneş Caddesi'nde bir iş merkezinin 3. katında bulunan reklam panosunun bir bölümü ağaca asılı kalırken, bir bölümü de cadde üzerine devrildi. Reklam panosunun olduğu yerden caddeye küçük beton parçaları düştüğü görüldü.

Safranbolu ilçesinde ise kuvvetli rüzgar ve sağanak yağışta caddeler adeta dere yatağına dönerken, Arslanlar Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi bahçesinde düğünü olan Havva ve Haydar Ceylan çiftinin 37 SH 634 plakalı gelin arabasının üzerine ağaç devrildi.

20140619AW122815_0533 yıllık çam ağacının devrildiği gelin arabasının arkasındaki ‘Allah ayırmadıkça kullara o fırsatı vermiyoruz’ yazısı dikkat çekti. Ağaç olay yerine gelen Safranbolu Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından kesilerek kaldırıldı. Otomobilde ise büyük çapta maddi hasar oluştu.

Safranbolu Yeni Mahalle'de kurulan perşembe pazarında ise fırtına ve yağmurdan dolayı esnafın çadırları devrildi, malzemeleri ise zarar gördü.

Sağanak yağışların ara ara hafta sonuna kadar devam edeceği bildirilirken, yetkililer vatandaşları olası su baskınlarına karşı uyardı.

Editör: Haber Merkezi