Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat; Filistin İslam Üniversitesi Eski Rektörü ve Filistin Öğrenciler Derneği’nden oluşan heyeti makamında kabul etti. Görüşmede Filistinli öğrencilerin durumu ele alındı. 

Filistin İslam Üniversitesi Eski Rektörü Rektör Dr. Kemalin Şaat beraberinde Filistin Öğrenciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Alfara, Filistin Öğrenciler Derneği Müdürü Anas Elyazori, dernek Halkla İlişkiler Müdürü Sait Şahin, Karabük Temsilcisi Mosab Mansur ve Karabük Temsilciliği Halkla İlişkiler Sorumlusu Abdulaziz Eldaye Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’la bir araya geldi.  

Filistin İslam Üniversitesi Eski Rektörü Rektör Dr. Kemalin Şaat, daha çok Filistinli öğrencinin KBÜ’de akademik eğitim almak istediğini belirterek Rektör Polat’tan destek istedi.  Dr. Kemalin Şaat bugüne kadar yaptıkları çalışmalar ve Filistinli öğrencilere vermiş olduğu destekler nedeniyle Rektör Prof. Dr. Refik Polat’a teşekkür etti. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Refik Polat Filistin’den gelen öğrencilere her zaman destek vermeye hazır olduklarını belirterek “Biz Filistinli kardeşlerimizi bağrımıza bastık. Karabük Üniversitesinin kapısı Filistinli öğrencilere her zaman açık. Karabük Üniversitesi, Türkiye’de en fazla uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapan üniversite konumunda. Uluslararası öğrencilerimizin, burada almış olduğu eğitimin ardından ülkelerine dönerek faydalı görevlerde bulunmaları en büyük temennimiz.” ifadelerini kullandı.

Görüşme sonrası Rektör Polat’a hediye takdimi ile son buldu.