20121231AW000665_03Karabük’te, bir alışveriş merkezinin içinde dağıtılması gereken fidanlar vatandaşlar tarafından kamyonette alınmaya başlanınca yetkililer zor durumda kaldı.

Karabük Orman İşletmesi tarafından kaçak ve izinsiz ağaç kesimlerini önlemek için her yıl dağıtılan fidan dağıtımları 26 Kasım’da başladı.
Yaklaşık bir aydır süren fidan dağıtımlarına şehir merkezindeki bir alışveriş merkezinde devam etti. Alışveriş merkezi içerisinde dağıtımı planlanan fidanlar kamyonetle alışveriş merkezinin önüne getirilirken, sabırsız vatandaşlar kamyonetin üzerindeki fidanları almaya başladı. Yetkililer, vatandaşları durduramazken, fidanlar kısa sürede bitti.

Karabük Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy, her yıl olduğu gibi bu yıl da Karabük Orman İşletme Müdürlüğü olarak orman sınırları dahilinde gerekli tedbirleri aldıklarını belirterek, "Vatandaşlarımızın ormanlarda kaçak ve izinsiz fidan kesmemeleri için önlemler aldık. Tabi önlem almak yetmiyor, yeni yılda dikecekleri bir fidanı da bizim temin etmemiz ve karşılamamız gerekiyordu. Karabük ilimiz ormansal en büyük orman alanına sahip olmasına rağmen bizim burada gerçekleştirmek istediğimiz husus doğa bilincini sürekli taze tutmak. Yeni nesil insanlarımıza bunu gencinden yaşlısına her insana bunu aktarmak, 7 bin 500 fidan dağıttık. Bunların arasında karaçam, selvi ve fıstık çamı bulunuyor” dedi.