GÜLEN CEMAATİNİN LİDERİ, FETHULLAH GÜLEN BBC’YE VERDİĞİ RÖPORTAJDA ARKASINDA MAKET SAFRANBOLU EVİNİ KOYMASI İLGİNÇ BİR MESAJ OLARAK NİTELENDİRİLDİ

GÜLEN, SAFRANBOLU’DA NECDET AKSOY’A DESTEK VERDİĞİNİ GÖSTERİYOR

fethullah-safranbolu


Fethullah Gülen, geçtiğimiz hafta BBC’ye verdiği röportaj çok tartışılmıştı.

Gülen'in eşyalar ve simgeler ile topluma mesaj verdiği uzun yıllardır bilinmekte. BBC’ye verdiği röportaj sırasında da, arkasındaki kitaplığın vitrininde, fener, üstünde Safranbolu Evi maketi, yan tarafındaki şifonyer üstünde üç dine ait kutsal kitap, ayağının altında Samanyolu TV’nin logosu bulunan küçük halı yer aldı.

Gülen'in röportajı sırasında kadraja giren yerlere konulan bu tür eşyalar, kutsal kitaplar ve diğer eşyaların tamamen topluma bir mesaj olarak konulduğu bilinirken, Safranbolu maket evinin de yer almasının topluma verdiği mesaj konuşulmaya başlandı.

fft26_mf4164460AK Parti’nin Safranbolu Belediye Başkanı ve Adayı Necdet Aksoy, Pensilvanya’ya giderek Gülen'i ziyaret ettiğini açıklamış, Gülen cemaatini savunmuş ve yine de aday olarak açıklanmıştı.

Fethullah Gülen'in bu röportajı sırasında, Safranbolu evi maketini süs eşyası olarak koyması ise, Cemaatin arkasında dik bir şekilde duruş sergileyen ve savunan Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’a destek olduklarını gösteren bir mesaj olarak nitelendirildi.

Editör: Haber Merkezi