14. SAFRANBOLU ALTIN SAFRAN BELGESEL FİLM FESTİVALİNDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU


 

festival-ana-foto


Safranbolu Belediyesi tarafından 14.’sü düzenlenen Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında ödül töreni düzenlendi

Safranbolu Belediyesi tarafından bu yıl 14.’sü düzenlenen Uluslar arası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında Kent Tarihi Müzesi bahçesinde ödül töreni düzenlendi. Törene; AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, jüri üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.


Ödül töreni Bulgaristan’ın Nessebar kentinden gelen halk oyunları ekibinin gösterisiyle başladı. Ardından açılış konuşması yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy “Bu sene festivalimize oldukça yoğun katılımlar oldu, iki kategorideki yarışmalarımızın ödüllerini vereceğiz. Biz bu seneki festivalimizin yan teması olarak ‘Tapu senedi mezar taşlarımız’ olarak belirlemiştik. Yapılan paneller ve açılışlarda bu konunun ne kadar festivalimizle örtüştüğünü görmüş olduk. 14 yıllık emek var, birinci festivalden bu güne kadar emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu sene bize destek veren bakan yardımcımıza, milletvekillerimize, jüri üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.


Başkan Aksoy’un konuşmasının ardından Ankara Devlet Opera ve Balesi’nden piyanist Aylin Özuğur ve solistler Tuğba Mankal ve Arda Doğan gösteri büyük alkış aldı. Daha sonra AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, profesyonel belgesel film yarışmasında birinci olan “İskoçya’dan Gelen Arma” isimli belgeseliyle Erhan Cerrahoğlu, ikinci olan “Oturak” isimli belgeseliyle Murat Aytaş, üçüncü olan “Tamgalar” isimli belgeseliyle Servet Somuncuoğlu’na ödüllerini takdim etti. Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, jüri üyelerine hediye takdim ederken, toplu fotoğrafın ardından ödül töreni sona erdi.


Editör: Haber Merkezi