krbspr-tankut-geliyor



KARDEMİR KARABÜKSPOR KONGRE SÜRECİNE GİRDİ


 
ESKİ BAŞKAN HİKMET FERUDUN TANKUT BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI 


 

BAŞKAN ADAYI FERUDUN TANKUT "İŞİMİZİN ZORLUĞUNU BİLİYORUZ VE YİĞİT DÜŞTÜĞÜ YERDEN KALKAR"


 


Kardemir Karabükspor’da geniş katılımlı yönetimin oluşması adına alınan olağanüstü genel kurul kararının ardından eski başkanlardan Hikmet Ferudun Tankut, kendi adını taşıyan kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında aday olduğunu açıkladı.

Uzun yıllar Kardemir Karabük yönetiminde yer alan, ardından 2001 ve 2002 sezonundan 2010-2011 sezonuna kadar 10 yıl başkanlık yapan Hikmet Ferudun Tankut, Karabük’e şahsının ötesinde uzun yıllar genel başkanlığı yaptığı Çelik İş Sendikası olarak bir vefa borçlarının olduğunu söyledi.

“İŞİMİN ZORLUĞUNU BİLİYORUM”
11 Temmuz’da yapılan kongrede başkanlığa aday olduğunu açıklayan Tankut, "Kardemir Karabükspor’un sıkıntılı bir sürecinde bana gelen başkanlık teklifini kabul etmemem mümkün değildi. İşimin zorluğunu biliyorum, bunun farkındayım. Aşağı kademelerden yukarıya doğru tırmanan bir kulüp değiliz. Süper Lig'den, PTT 1. Lig'e düşmüş bir takımı tekrar yukarıya çıkartmanın zorluğunu biliyorum. Ama olsun, Karabük halkı en sıkıntılı süreçlerde birliği ve beraberliği hep sağlamıştır. Onların sağduyusuna inanıyorum. O birlik ve beraberlikle bir çok sıkıntılı süreçleri aştık. Açılmayan kapıları açtık. Çıkılamayacak noktalara beraber çıktık. Karabük halkıyla yine omuz omuza vererek Kardemir Karabüksporumuzu tekrar hak ettiği yere çıkartacağımıza gönülden inanıyorum. Herkesin desteğine ihtiyacım var. Mavi Ateş’in desteğine ihtiyacım var. Kardemir Karabükspor’un başarısı için koşacağız. Ben bu konuda kendimi bir başkan olarak değil bir nefer olarak bu göreve talip olduğumu beyan ediyorum" dedi.

“PTT’YE UYGUN KADRO YAPIYORUZ”
PTT 1. Lig'de uygun bir takım kurma gayreti içerisinde olduklarını da ifade eden Tankut, "Kulübümüzün borç yumağını arttıran oyuncularla devam etmeme kararı verdik. O yüzden şuanda futbolcu noktasında takımımızın içini boşaltıyoruz. Yüksek ücret alan oyuncularımızla ilişkilerimizi kopartıyoruz. Bazı fedakarlıklar talep ediyoruz. Alacaklarından ne varsa onların birazından vazgeçirip o arkadaşlarımızla yollarımızı ayırıyoruz. Şimdiye kadar verdikleri desteklerden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“HERKESİN İÇİNE SİNECEĞİ, ZEVKLE İZLEYECEĞİ BİR TAKIM OLACAK”
Transfer konusunda görüştükleri oyuncularla şu ana kadar henüz hiçbirisiyle anlaşmadıklarını açıklayan Tankut, “Benim cep telefonuma, mailime gelmiş 500’e yakın futbolcu ismi var. Her gelen isimi titizlikle inceliyoruz. Onların içerisinden bütçemize uygun bir takım kurmaya çalışacağız. Şu andaki mevcut başkanımızla birlikte yarından itibaren görüştüğümüz oyuncularla anlaşmaya çalışacağız. Transferler tamamlandığında herkesin içine sineceği, zevkle izleyeceği bir takım olacağını söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

20150622AW458436_01"Sözleşmeleri devam eden futbolcuların alacaklarından feragat edip, 'ben bu takımda kalmak istiyorum' ve 'PTT 1. Lig'de mücadele etmek istiyorum' diyen bir futbolcu oldu mu" sorusu üzerine Tankut, "Ne yazık ki hiç olmadı. Keşke olsaydı. Bu takımın ligden düşme konusunda herkesin günahı vardır. Ama futbolcunun daha çok günahı vardır. Çünkü sonucu sahada o etkiliyor. Keşke takım komple toplanıp ‘evet biz bu takımı düşürdük, fedakarlıklar yaparak bu takımı tekrar çıkartmak bizim görevimiz’ denile bilse. Onu yaşamadık maalesef. Bunlar çok nadir örnekler oluyor” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi