8 YAŞINDA BAŞLADIĞI VE 16 YAŞINDA İKİ SENE ÜST ÜSTE TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLAN GENÇ KIZ BOKSU BIRAKMA KARARI ALDI

GENÇ BOKSÖR NAİLE PORTAKAL: “ÜST ÜSTE TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLUYORUM AMA FEDERASYON AVRUPA KUPASINA BENİ ALMIYOR”

“FEDERASYONU ZARARA UĞRATIYORMUŞUM”
20140630AW131813_01

Karabük’te 8 yaşından beri boksörlük yapan ve 16 yaşında üst üste iki kez Türkiye Şampiyonu olan Naile Portakal, Boks Federasyonu'nun kendisini Avrupa Şampiyonası'na götürmediği için boksu bırakma kararı aldığını açıkladı.

8 yıldır boks yapan ve son iki senedir üst üste genç bayanlarda Türkiye Şampiyonu olan Naile Portakal kendisinin haksızlığa uğradığını söyledi.

Bugün son antrenmanını yaptığını söyleyen Portakal, “İtalya’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası'na beni almadılar. Ben buradayım arkadaşlarım orada. Üzülüyorum, takıma seçilemedim. Geçen senede bu tür sıkıntılar yaşadık ve siyasileri devreye sokmak zorunda kaldık. Eski şevkim kalmadı artık. Hedefim için uğraşıyorum. Sonuçta ben Türkiye şampiyonu oldum ve hakkım olan bir şeyi istiyorum. Bana verilen cevap tam takım gitmiyormuş ve federasyonu zarara uğratıyormuşum. İkinci ve üçüncü gidiyor, birinci gidemiyor. Ben boşu boşuna şampiyon olmuşum ve boşu boşuna ter dökmüşüm. Artık boksu bırakmayı bile düşünüyorum” dedi.

ANNE PORTAKAL: "FEDERASYONU BİR TEK BENİM KIZIM MI ZARARA UĞRATIYOR"

Kızının 8 senedir emek verdiğini anlatan gözü yaşlı anne Nuray Portakal ise, “Emeğinin karşılığını alamadığı için üzülüyorum. İki senedir Türkiye Şampiyonu oluyor ve emeği çalınıyor. Federasyonu bir tek benim kızım mı zarara uğratıyor. Böyle söyledikçe bir çocuktan ne kadar derece beklersin. 1 haftadır kızımla beraber çok yıprandık. Federasyondan bize daha yaşının küçük olduğu ve önünde çok uzun yolu olduğunu söylediler. Bir de 'Bu sene götürmeyelim de ona ders olsun' denildi. Ben de 'Ders alması gereken bir yaramazlığı mı var' dedim. Bu devirde Avrupa’ya gitmek için yarışmanıza gerek yok. Babanız antrenör olsun yeter bence” diye konuştu.

20140630AW131813_02ANTRENÖR ÇAĞ: "FEDERASYONUN TEREDDÜT ETMESİNİ ANLAMIYORUM"

Genç boksörün antrenörü Ayhan Çağ, konunun Nail Portakal meselesi olmadığını ifade ederek, “Türkiye’nin genci 8 yaşından beri hedef seçmiş ve 15 yaşına kadar gelmiş. 15 yaşına kadar okulla beraber sporunu yapmış ve bu büyük bir yüktür. O yükü o yaşta bir çocuğun sırtlayıp buraya kadar gelmesi ve Türkiye şampiyonu olması basit bir şey değil. Bu bilgisayar ve televizyon başında kazanılmıyor. Arkasında büyük emekler var. Türkiye şampiyonu olduğunda benim milli takım önüm açıldı diyorsun ama seni oraya almıyorlar. 2020 olimpiyatlarını hedeflemiş bir kişi 2014’te Türkiye şampiyonu olduysa bir şey var demek, başarı vardır demektir. Avrupa şampiyonasına giderken federasyonun tereddüt etmesini anlamıyorum” diye kaydetti.

Editör: Haber Merkezi