FATİH ERBAKAN SP İLÇE KONGRESİNE KATILDI



SP GENEL BAŞKAN DANIŞMANI FATİH ERBAKAN “BİZ MİLLET OLARAK BİR FELAKETE YÜRÜYORUZ”


 

20130512AW000453_01

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Danışmanı Fatih Erbakan, ANAP dönemi ile AK Parti döneminin aynı olduğunu belirterek, aynı filmin sahnelerinin yaşandığını söyledi.

SP Safranbolu İlçe Kongresi’ne katılan SP Genel Başkan Danışmanı Fatih Erbakan, 20 yıl önceki filmin sahnelerinin tekrarlandığını söyledi. Dış güçlerin küresel planlarının millet ve İslam alimleri üzerinde oyunlar oynandığını savunan Erbakan, “Türkiye’mizin içinde bulunduğu siyasi atmosfere bölgemizde yaşanan olaylara baktığımızda milli görüşçüler olarak en sık aklımıza gelen düşünce biz bu filmi daha önce seyretmiştik düşüncesidir. Bizler diğerlerinin bakışından çok daha farklı bakıyoruz olaylara. Biz feraset sahibi insanlarız, bu sebeple dış mihrakları çok iyi tanıyoruz, onların oynamak istediği oyunları çok iyi biliyoruz. Bu sebeple olaylara battığımız zaman herkesten daha farklı değerlendiriyoruz, bu sebeple bugün yaşadığımız olaylara baktığımızda milli görüşçüler olarak bu filmi bir yerlerden hatırlıyoruz diyoruz. Bugün nasıl 10 senedir AK Parti iktidardaysa bundan 30 sene öncede Anavatan partisi iktidara getirildi, on sene tek başına iktidarda tutuldu. 1983 seçimlerinde bu milletin önüne iki seçenek koydular, dediler ki, ‘Bu askerlerin partilerini mi oy vereceksiniz, yoksa diğer taraftaki Erbakan Hoca’nın arkadaşlarının kurduğu Anavatan Partisi’ne mi oy vereceksiniz? Bu Milet imanlı inançlı millet olduğu için ‘Hayır ben askerlerin partisine oy vermeyeceğim, Erbakan’ın Hocamızın kurduğu partiye oy vereceğim.’ Anavatan partisini seçti iktidara getirdi. Milli Görüş’ün aslı nerede Erbakan Hoca nerede? O senaryoyu yazanlar tarafından perde arkasına alınmış. Anavatan iktidara getirildi de ne oldu/ namaz kılan, oruç tutan inançlı insanlardan oluşan bir iktidarımız oldu, din düşmanları yerine hacca gitmiş, umreye gitmiş, namazlı asbestli başbakanlarımız, bakanlarımız oldu” dedi.

Milletin 20 yıl önce Necmettin Erbakan’ın talebelerine oy verdiğini, 2002 yılında yine aynı şekilde Erbakan’ın talebelerine oy verdiğini kaydeden Fatih Erbakan, şunları söyledi;

20130512AW000453_02“Millet ezilmiş, sömürülmüş, borca esir edilmiş, Avrupalı ülkelere teslim olunmuş, dış politikada ABD’nin çizgisinden taviz verilememiş ve ABD ile hareket edilmiş, 10 sene boyunca Türkiye’nin dış güçler tarafından kolay yutulmasına zemin hazırlanacak icraatlar gerçekleştirilmiş., iyi niyetle iktidara getirildiler fakat Erbakan’ın söylediği gibi karşı tarafının kurnazlığı nedeniyle bu plana alet oldular. Günümüze geldiğimizde 1983-2002 aradan yaklaşık 20 sene geçmiş. Filmin sahneleri aynı şekilde ortaya koyuldu. Senarist aynı, senaryo aynı, plan aynı, planın maddeleri aynı, sadece filmin figüranı değişmiş, Anavatan yerine AK Parti getirilerek konulmuş. Milletin önüne yine iki tane seçenek koydular, ‘siz millet olarak siz bu solculara, din düşmanlarına, milli ve manevi değerlere karşı olan kimselere mi oy vereceksiniz yoksa burada Erbakan Hocanın yetiştirdiği, Erbakan Hocanın eski talebeleri var onlara mı oy vereceksiniz?’ Böyle bir tabloya baktığı zaman millet ‘Erbakan Hocanın talebelerine oy vereceğiz’ dedi ve AK Parti iktidara getirildi. Gördüğünüz gibi 30 sene önceki ilmin sahneleri ile bugün izlediğimiz filmin sahneleri aynı.”

Haksız vergilerle vatandaşların ezildiğini belirten Erbakan, konuşmasını şöyle tamamladı;

“AK Parti iktidara getirildi de ne oldu? Cumhuriyet tarihinde ilk defa Çankaya Köşkü’nde başı örtülü bir cumhurbaşkanı eşi var, bu ne kadar güzel bir olay. Milli görüşçüler olarak bundan en fazla biz iftihar ediyoruz. Bin sene İslam’a hizmet etmiş bir milletin elbette ki bir milletin en yüksek makamında başörtülü kimselerin olması lazım. AK Parti iktidarında tecvitle Kur’an okuyan bir başbakanımız var. Namaz kılan, hacca giden bakanlarımız var. AK Parti iktidarı döneminde geç de olsa başörtülü kızlarımız üniversitelere yeniden kabul ediliyor, imam hatipler yeniden açılmaya başlanıyor. Dış güçlerin küresel planları, milletimiz üzerinde, İslam alimleri üzerinde oynanmak istenilen oyun, uygulanıyor mu uygulanmıyor mu? Bu maddeler uygulanmaya devam ettikçe dünya siyonizminin planları yürüyor demektir, biz millet olarak bir felakete yürüyoruz demektir. Vergileri görüyorsunuz, bir malın kendi bedelinden daha fazla oranda vergiler, dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş acımasız vergiler, ANAP iktidarında olduğu gibi alfabede vergilere isim bulmaya imkan kalmayacak derecede yeni vergiler kurulması. Avrupa’da 30 lira olan bir otomobil Türkiye’de 230 liraya satılıyor. Dünyanın en büyük vergileri kesiliyor ve haksız vergilerle halk eziliyor. Şimdi yine zamların patladığını görüyoruz.”

 

Editör: Haber Merkezi