KARDEMİR A.Ş Satın Alma Departmanında geçtiğimiz gün köklü bir tasarruf yapıldı ve Satın Alma Müdürü ile iki uzmanın iş akitleri fesih edildi.

Satın alma müdürü, dış alımlar şefi ve bir satın alma uzmanı, tazminatları ile diğer hakları verilerek işten çıkarıldılar.

Satın alma gibi ranta çok açık olan bu departman müdürünün ve iki uzmanın işlerine neden son verildi?

İşte tüm merak edilenler, bu sorunun altında yatan cevaplardır…

KARDEMİR, her yıl binlerce çeşit kalem altında, milyonlarca dolarlık alımlar yapıyor.

Müdür ve iki yardımcısı, yapılan satın alımlarda şirketi zarara uğratarak, kendilerine rant mı elde ettiler?

Yoksa KARDEMİR A.Ş’nin yeni Genel Müdürü Sayın Uğur Yılmaz, mevcutların performanslarını yeterli görmedi veya Satın Alma Müdürlüğüne kendi belirlediği başka bir ekibi mi getirme kararı aldı?

Bunların performanslarını yeterli görmeseydi veya kendi belirlediği başka ekibi buraya getirme kararı alsaydı, onların iş akitlerine son vermezdi.

Şirketi zarara uğratan, kendilerine haksız kazanç elde eden alımlar veya başka bir usulsüzlük yapılmış olunmalı ki, bu üç kişinin işine son verildi.

Eski Genel Müdür Fadıl Demirel döneminde KARDEMİR A.Ş tam bir kapalı kutuydu…

Sayın M. Uğur Yılmaz’ın KARDEMİR’in başına gelmesi ile yeni bir dönem başladığına dair kamuoyunda bir anlayış oluşturulmaya çalışıldı.

“Yeni Genel Müdür Sayın Yılmaz’ın farkı var mı?” diye bir soru sorulsa, kendisine haksızlık yapılmış olunur mu?

Şu ana kadar “haksızlık yapılmış olunur” diyebilirdik, ama şimdi öyle düşünmüyoruz.

Satın Alma Müdürlüğünde yapılan son operasyondan sonra Sayın Genel Müdür ile ilgili “Farkı var mı?” sorusu oluştu.

KARDEMİR A.Ş, hisseleri borsada işlem gören, SPK’ya bağlı bir şirket ve elinde bir lot KARDEMİR hissesi bulunduran bile şirketin ortağıdır.

Müdürün ve iki yardımcısının tazminatları vererek işten çıkartıyorsun, belli ki bir usulsüzlük var.

Bir usulsüzlük olmasa, işten çıkarılanların itirazı olur, tazminatlarını almazlar, iş akit fesihlerini kabul etmezler ve yargı sürecini başlatacaklarını belirtirlerdi.

Sayın Uğur Yılmaz, eğer Satın almada yapılan iş akit fesihlerin altında usulsüzlük, satın alımlardan şirketi zarara uğratma ve şahsi haksız kazanç elde etme varsa, sen de bunları tespit edip işten çıkardıysan ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmadı isen “Farkın var mı” sorusunu sana sorma hakkına sahibiz.

Hissedarların, çalışanların ve KARDEMİR ile organik bağı olan herkesin çıkar ve menfaatleri sana emanet Sayın Genel Müdür.

Kısacası KARDEMİR A.Ş sana emanet Sayın Genel Müdür…

Ve siz Sayın Genel Müdür, yapılan bir usulsüzlük ve ranttan dolayı bu tasarrufu yaptıysanız, adeta üstünü kapatırcasına ve onları ödüllendirircesine sadece işten çıkararak, yiyenin yanına kar kalmasına izin vermiş oluyorsunuz.

O zaman işte size sorarlar Sayın Genel Müdür…

Yiyenden, çalandan, haksız kazanç elde edenden “Farkın Var mı” diye…

Editör: Haber Merkezi