evlenen-ciftlere-destekAile ve Sosyal Politikalar Karabük İl Müdürü Durmuş Ali Daldallı, evlenecek olan çiftlere eğitim verileceğini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Durmuş Ali Daldallı, evlenecek olan çiftelere sıkıntılarını kendilerini çözmeleri, güvenmeleri ve problemleri birlikte çözmeleri için eğitim verileceğini söyledi.

Daldallı, “Koruyucu aile ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Eğitimlerimizi başlattık, boşanma sürecindeki ailelerle ilgili20130114AW000433_01 rehberlik ve danışmanlık hizmetimiz devam ediyor. Belediyeler evlilik için kendilerine müracaat eden çiftlerin bilgilerini bizle paylaşıyor, bu insanların evliliklerinde karşılıklı sorunların, problemlerin çözüm önerileri bulunuyor, bunların hazırlıklarını yaptık. Kısa süre sonra başlayacağız. Ailelerin güçlü ve bilinçli olmasını istiyoruz. Aile içindeki ufak sıkıntılarını kendilerinin çözmelerini ve iletişim becerilerini artırmak istiyoruz. Aile ülkenin en önemli temelidir. Aile eğitimlerini çok önemsiyoruz. Bununla ilgili Karabük ve Safranbolu belediyeleri ile birlikte koordineli şekilde çalışma yapacağız. Kış mevsimi olması nedeniyle evlilikler az ama müracaat edenlerle de görüşmeler yapıyoruz. Bu eğitimlerde kişilerin birbirlerini tanımaları, güvenmeleri, problem çözme yeteneklerini artırma konusunda bilgi aktarımı olacaktır” dedi.

Editör: Haber Merkezi