20140111AW000538_01KARABÜK ESNAF VE SANATKARLAR ODASI 3. OLAĞAN GENEL KURULU 


 

NURETTİN TÜMEN GÜVEN TAZELEDİ


 

 
Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odası 3. Olağan Genel kurulu Tüccarlar Kooperatifi salonunda yapıldı. Tek aday ile gidilen seçimlerde Nurettin Tümen güven tazeledi.

Yoğun katılımın olduğu genel kurula esnaf odaları Başkanları, siyasiler ve esnaf odaları üyeleri katıldılar. Gündem gereği Divan teşekküle ile başlayan Genel kurulda Divan teşekkülü yapılarak saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Ardından sırasıyla faaliyet ve denetim kurulu raporları, tahmini bütçe. Mali raporlar okunarak karara bağlandı.

Kongrede üyelere hitaben konuşan Nurettin Tümen, esnaf ve sanatkarların dün sorununun olduğunu, bu sorunların bugün de, yarın da olacağını söyledi.

Başkan Tümen konuşmasında ayrıca, yaşanan sorunların ulusal ve yerel bazda olduğunu belirterek, “Ulusal bazdaki sorunlarımız, vergi sistemindeki adaletsizlik, bölgesel KDV ve asgari ücret, SGK primlerinin yüksek oluşu, gelir dağılımdaki çarpıklık, AVM ve Çin Malı haksız rekabet, kayıt dışıyla mücadele yetersiz. Yerel bazdaki sorunlarımız ise ilan reklam vergisi, işyeri su ücreti, eğlence vergileri, merdiven altı ve kayıt dışılık, pazar ruhsatı, ustalık belgesi istenmesi, Pazar yerlerinin dağılımı. Belediyemizin bu konularla ilgili fiyat belirlemesinde azami hatları uygulaması gerektiğini vurgulamak istiyorum. Oda üyelerimizin maddi sıkıntılarının bir nebze aşılabilmesi için çeşitli bankalarla esnaflara ucuz kredi anlaşmasına gidilmiş ve en önemlisi de genellikle oda üyelerimize bu konuda hizmet veren S.S. Karabük-2 Kredi ve Kefalet Kooperatifi yardımcı olmaktadır. Bizler için en önemli olan ülkemizdeki huzur ve güven ortamının olmasıdır. Yıllar önce bir gecede yüzde yedi binlere varan gecelik faiz oranı düşünüldüğünde ülkemizdeki güven ortamının her şeyden önemli olduğu görülmektedir. Sizlerden özellikle ricam birlikteliğinizi korumak, oda ve teşkilatımıza sahip çıkmak olmalıdır ki bu görünmeyen güç bizlerin her platformda sorunlarına çare arasın. Yeni dönemde odamıza büro alımı hedeflerimiz arasında olacaktır. Yine 18.12.2013 tarih ve 93 sayılı Gelir Vergisi Sirkülerine göre bazı esnaflarımızın Gelir Vergisinden basit usule geçmesi kolaylaştırılmıştır. Konuyla ilgili Odamızdan detaylı bilgiyi edine bilirisiniz” dedi.

20140111AW000538_03Tek liste ile gidilen seçimde mevcut Başkan Nurettin Tümen 57 oy alarak güven tazelerken, yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu;

İsmail Yıldız, Sebati Keskin, Yıldıray Yıldırım, Niyazi Ceylan, Ramazan Tümen, Nurettin Akçaalan, Bahri Güneş ve Yüksel Doğancı. Denetim Kurulu üyelikleri ise; Yasin Burgaz, Uğur Ünlü ve Sadık Daşlık.”