YOLSUZLUK İDDİALARI TOPLUMUN NEREDEYSE HER KESİMİNE SİRAYET ETMEYE BAŞALDI


KARABÜK’ÜN EN ESKİ İŞ HANLARINDAN OLAN MAKO İŞ HANKI KAT MALİKLERİ ŞMDİ YOLSUZLUK İDDİALARI İLE ÇALKALANIYOR


 

esnaf-esnafa


Son yıllarda yolsuzluk iddiaları başta olmak üzere, diğer toplumsal değerlerdeki erozyon toplumumuzun hemen hemen her kesimine sirayet etmeye başladı.

Karabük’ün en eski çarşılarından ve iş hanlarından biri olan MAKO İş hanı esnafları bu günlerde adeta birbirlerine girmiş durumda.

Edinilen bilgilere göre, MAKO Çarşısı Kat Malikleri binada tadilat ve tamirat yapmak üzere bir komisyon kuruyor, komisyon toplanan yaklaşık 200 Bin TL ile bina içinde tadilat yapıyor. Yapılan tadilat çalışmalarında 50 Bin TL’ye yakın paranın nereye harcandığı belgelenemediği iddia ediliyor.

MAKO İş Hanı Kat Malikleri Denetim raporuna göre, tadilat amacıyla yapılan harcamaların 50 Bin TL’ye yakının belgesiz, faturasız harcandığı ve belge, bilgi, fatura, sözleşme vesaire belgelerin de teslim edilmediği belirtiliyor.

İş Hanı Kat Maliklerinden yaklaşık 7 kişi, 50 Bin TL'ye yakın paranın ortada olmaması ve denetim raporu nedeniyle, Karabük Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat etti ve savcılık soruşturması başlatıldı.

Savcılık soruşturması çerçevesinde iş hanı kat maliklerinin, iş hanı yönetiminin ve tadilat, tamirat komisyonun ifadeleri alınacağı da belirtildi.

MAKO İş hanında yaşanan bu olaylar nedeniyle mağaza, çeşitli işyeri ve büro sahiplerinin son günlerde bir hayli huzursuz günler yaşadığı da ifade ediliyor.

MAKO İş Hanı Kat Malikleri Yönetiminde ve tadilat, tamirat komisyonunda Karabük’ün tanınmış esnafları, cemiyet ve siyaset adamlarının isimleri yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi