2010 YILINDA İŞTEN ATILAN ESKİ BİR KARDEMİR İŞÇİSİNİN, KARABÜKSPOR SÜRECİ İLE İLGİLİ KALEME ALDIĞI VE KENDİ irfan-tocuFACEBOOK’UNDA PAYLAŞTIĞI YAZI OKUMA VE BEĞENİ REKORLARI KIRIYOR


 

İRFAN TOPÇU’NUN İŞTE O YAZISI


 

 

KARDEMİR A.Ş’de 15 yıl çalıştıktan sonra 2010 yılında yaşanan Türk Metal-Çelik İş Sendikası arasındaki sendikal yetki sürecinde işten atılan İrfan Topçu’nun, kendi Facebook profilinden paylaştığı Karabükspor ile ilgili bir yazı, okuma rekorları kırıyor.

Eski Kardemir işçisi Topçu, kaleme aldığı yazıda Karabükspor’un dün ve bu günkü sürecine değinirken, Feridun Tankut’un gelmesi ile sosyal barışın tekrar bozulabileceğini ifade etmiş.

İşte İrfan Topçu’nun çok sayıda beğeni alan yazısı;
Bilindiği gibi Karabük’ün tek sosyal penceresi, taraflı tarafsız, siyasi ideolojisi, sendikal düşüncesi ne olursa olsun, Karabüklüyüm diyen herkesin tek aşkı Karabükspor, 2015 yılında Yolbulan’ların başkanlığında küme düşürülmüştür.

Şu an yine aynı grubun önderliğinde, yeni yönetim adı altında bir aylığına bir grup dolgu malzemesi göreve getirilmiş, bu dolgu malzemeleri de Karabükspor’a son darbeyi vurup, PTT liginden bile düşürecek olan kimilerine göre efsane, kimilerine göre sahtekar Feridun Tankut ve yancıları göreve getirilecektir.

Her ne olursa olsun bu zatı muhterem başarılı olsa bile Karabük’te hiçbir adam kalmamış gibi Karabük’le, Karabükspor’la sadece bağı eski sendika başkanı olma vasfı olan Adıyaman’dan ithal bu şahsın getirilmesi olayın en acı boyutudur.

Ve ne acıdır ki bu zati muhterem efsane, hem sendika başkanlığı, hem Karabükspor Başkanlığı döneminde görev süresi bitmeden Karabük’e hakaret ederek kaçarcasına gitmiştir.

Evet, efsane diyenler için neye göre efsane dediklerini sanırım bilmedikleri için bu sahsın 9 yıl görevde kaldığı süreci biraz hatırlatayım.

Görev süresi içerisinde sadece ve sadece menajer bayramla çalışmış, 585 tane futbolcu gelip gitmiş,  32 tane teknik direktör, 17 tane yardımcı antrenörle çalışmıştır, ayrıca bir teknik direktörle sözleşme imzalamış, 2 gün sonra yollayarak bu alanda bir rekora da imza atmıştır.

Bu süreçte Karabükspor şu anki hali olan PTT ligde 2 sezon şu anki hali 2. lig olan ligde 7 sezon mücadele etmiş, bu süreç içerisindeki bütçesi süper lig kulüplerinden daha büyük bütçelere sahip olmuş, kendi getirdiği teknik direktörler tarafından bile hırsızlıkla suçlanmıştır.

Tesadüf eseri o zaman kadrosu şişkin olan Gençlerbirliği’nden gelen Emenike ve Hassan Vasva futbol direktörü Seyit İçgül sayesinde denenmek üzere Karabükspor’a kazandırılmış ve Emenike’nin müthiş performansıyla süper lige çıkmıştır. Tek başarı budur ve o günkü şartlarda bunları alan kişide Seyit İçgül’dür.

Bu efsanenin o dönemdeki icraatları saymakla bitmez, işçi, emekçi takımı, alın terinin temsilcisi Karabükspor bunun sayesine adı şikeyle anılmış, bizzat bilgisi dahilinde Süper ligin şampiyonunu belirleyecek maçlardan biri olan Karabükspor-Fenerbahçe maçında Emenike’yi oynatmayarak alenen şike yapmıştır.

Efsanenin Karabükspor harici Kardemir’de sendika başkanı olması sebebiyle de yaptığı büyük icraatlar vardır.

Karabük tarihte hep huzurlu ve sosyal barışı en üst seviyede olan illerden anılır, fakat 2010 yılında da bu efsane sayesinde Kardemir’de Karabük sokaklarında neredeyse terör esmiş, 400 tane işçi ailesinin ekmeğine kan doğranmış, bir çok Kardemir işçisi hastalığa yakalanmış, 10 kadar işçi kardeşimiz rahmetli olmuştur, ruhları şad olsun.

Bu kadar sabıkası bozuk birini, bu kulübün başına başkan yapılmasındaki ısrar nedendir?

Bu zat yaptığı basın açıklamasında, icazet alıp geldiğini söylemektedir.

Yıllar yılı cemiyet içinde bulunmasına rağmen icazetin kimden alınacağını hala öğrenememiştir…

İcazet alacaksan, tavandan Sayın M.Ali Şahin’den almayacaksın, icazet alacaksan Karabükspor taraftarından alacaksın. İcazet alacaksan, Karabük halkından alacaksın. İcazet alacaksan, 2010 yılında ekmeğine kan doğradığın 400 işçinin kendinden, ailesinden helallik alıp, öyle geleceksin.

Hala daha sen, ‘ben geliyorum, icazet aldım’ diyorsan, yarınlarda Karabük’te yaşanabilecek herhangi bir sosyal barışın bozulmasına etki edecek olaylardan asla ve asla sorumlusu Karabüklüler olmayacaktır, asla ve asla sorumlusu ekmeğine kan doğradığın 400 kişi olmayacaktır. Umarım sana bu icazeti verenler bunu iyi düşünmüşlerdir.

Bir kaç kelimede Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Sayın Ali Cengiz Gül’e etmek istiyorum. Şahsınızda sizi fazla tanımayız bilmeyiz, fakat takip ettiğimiz kadarıyla Karabük’te Kardemir’de yaşanan olaylar sonucunda bozulan sosyal barışı Kardemir işçisi arasındaki ayrımcılığın son bulmasında emek ve katkılarınızı kimse görmezden gelemez.

Daha göreve yeni geldiğiniz dönemde size muhalif sendika üyesi arkadaşlarımızdan ağır hastalığa yakalanmış bir kaçını ziyaretiniz Kardemir sözleşmesinde alacağınız üç-beş puandan çok daha hatırı sayılır bir davranıştı, takdirle karşılandınız.

Süreç içerisinde Kardemir’de sendika değiştirmiş arkadaşlarımıza ayırım yapmadan izlediğiniz yolda takdire şayandı. Şu an aradan 5 yıl geçmiş, olaylar küllenmek üzereyken, neredeyse Kardemir işçisi arasında ayrı ayrı içilen çay molaları yok olmuşken, hem Kardemir işçisine, hem Karabük halkına geçmişi hatırlatacak bu zatı muhteremin gelmesini sıradan bir vatandaş gibi izleminizi hayretle karşılıyorum.

Siz işçinin örgütlü gücüsünüz ve bu takım işçinin takımıdır. ‘Başkanlığa aday kimse yoksa, biz takımımıza sahip çıkarız’ demenizi beklerdim, size de bu yakışır.

Karabük’te Feridun Taknkut’un yancıları tarafından bir algı operasyonu yürütülüyor ve sanki sendikanın yetkili temsilcisi göreve getiriliyor algısı oluşmakta. Siz bu durumdan rahatsız değil misiniz? Yarın Kardemir işçisi arasında bu olaylar hortlarsa, canı yürekten dilerim ve isterim ki,  inşallah böyle bir şey olmaz, bu duruma nasıl müdahil olacaksınız..?

Ve yine Karabük’te her kesim tarafından sevilen Sayın Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin bir konuşmasında Feridun Tankut’a yol vermesini hayretle izledik. Toplumun hiçbir kesimi tarafından istenmeyen bu şahıstan kendisinin de ilerleyen zamanda desteğini çekeceğinden şüphemiz asla yok.

Bir kesim tarafından ‘Kulübü belediye alsın’ gibilerinde sözler sarf ediliyor bu bence mümkün görünmüyor, fakat Sayın Başkan siz halk ne isterse onu yapmaya çalışan ve bu sayede siyaseten de başarılı olan birisiniz.

Yarınlarda bu zat takımı PTT liginden de düşme seviyesine getirip, borç batağına sokup, kaçıp giderse bugün çok kısık sesle söylenen ‘Belediye Başkanı takıma el atsın’ sözleri, hep bir ağızdan yankılanır ve bu günkü şartlardan çok kötü durumda Karabükspor’u kucağınızda bulabilirsiniz. O gün geldiğinde, ‘Ben zamanında Şefik Dizdar beyi ikna etmiştim, fakat Sayın M. Ali Şahin ve ekibi buna engel oldu.’ deseniz bile, bunlar çoktan unutulmuş olabilir.

Daha transferin ilk günleri ve yeni gelen Feridun Tankut eksenli taşeron yönetim neredeyse tüm futbolcuları serbest bırakmış durumda ve yine çeşitli transferlere imza atmaktalar. Marka değeri yüksek olan, halen kadrosunu belli ölçüde muhafaza edip, süper lige çıkma sansı olan Karabükspor küçük transferlerle iyice 2. Lig kadrosuna bürünmektedir. Daha yeni John Utaka’yı transfer ediyoruz,  derken 1 yıldır bir maça çıkmış, muhtemelen hala sakat olan Şanlıurfa’nın bile bonservisini eline verdiği Bekir Ozan büyük transfermiş gibi Feridun Tankut yancıları tarafında paylaşılmakta. Evet, Bekir Ozan iyi futbolcudur, kumaşı iyidir, süper lig tecrübesi vardır, fakat hala daha sakatlığı atlatamamıştır. Tanju Çolak’ta, Rıdvan Dilmen’de iyi futbolcuydu, bugün transfer etsen ne iş yapar? Bekir Ozan’da aynı misal…

İnşallah bu yazdıklarımızdan yanılırız da, kimilerine göre efsane, bana ve bize göre sahtekar Feridun Tankut, Karabükspor’umuzu tekrar Süper lige çıkarır.

Editör: Haber Merkezi