Sosyal projeleri ile Karabük’e yeni bir çehre kazandıran Karabük Belediyesi, parklara büyük önem veriyor.


 

DSC_0067Ergenekon Mahallesi 75. Yıl Anadolu Lisesi arka bölümünde yapımına başlanan çocuk parkının en kısa sürede bitirilmesi hedefleniyor.

Karabük Belediyesi bir yandan yeni parkların yapımına devam ederken diğer yandan da parkların revize çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Yapılan parklar çocukların yanı sıra yaşlılara da hem spor yapma hem de dinlenme imkânı sağlıyor.
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili tarafından verilen talimatlar sonucu yapılan incelemeler neticesinde, mahallelerde park yapımına müsait olabilecek alanlar tespit edilerek çalışmalar başlatıldı.

Yapılması planlanan çocuk oyun parklarında vatandaşların kullanımına tahsis edilmek üzere spor araç ve gereçlerinin yanı sıra, dinlenme alanlarının da olacağını söyleyen Başkan Vergili; “Yapacağımız tüm parklarımız mahallelerimizin ihtiyacına göre dizayn edilecektir. Bununla birlikte çocuklarımızın gönül rahatlığıyla oynayabilmeleri için oyun gruplarının alt zemin kısımlarını da kauçukla döşeyeceğiz.

Ayrıca vatandaşlarımızın sağlıklı bir yaşam sürmeleri ve sporla iç içe olmaları için bu parklarımızda spor araç ve gereçlerinin konulmasının yanı sıra dinlenme alanlarını da oluşturacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi