03102016_menfez_1Yol açma, genişletme ve asfaltlama çalışmalarına devam eden Karabük Belediyesi, aşırı yağışlar nedeniyle sulama kanalı ve dere yataklarında zaman içinde ihtiyaç oluşan noktalarda, menfez çalışması başlattı.


Böylelikle, kış ayları öncesinde altyapı yatırımlarına büyük önem verilmeye devam ediliyor.

Ergenekon Mahallesinde, Karabük Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından olası sel felaketine karşı hızla yürütülen 100 metrelik menfez çalışması, 1 metre genişliğinde, 1,5 metre yüksekliğinde.

Sel baskınlarında yaşanan sorunların önüne geçmek ve dere yataklarını tek bir noktada toplamak için yapılan çalışmada 100 metrelik üstü kapalı menfezin, kısa zamanda bitmesi hedefleniyor.

Karabük Belediyesi aynı zamanda mevcut kanal ve menfez temizlikleri ile de oluşabilecek sorunların önüne geçiyor. Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, ihtiyaç olduğu tespit edilen noktalarda menfez çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Karabük’ün en önemli sorununun altyapı ve kanalizasyon sorunu olduğunu belirten Başkan Vergili; “Görevi devraldığımızdan beri tek amacımız oldu, o da halkımıza hizmetin en iyisini yapmak” dedi.