chp-erdal-demir-medikar


 

CHP KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ERDAL DEMİR MEDİKAR HASTANESİNİN ÖNÜNDE YAŞANAN TRAFİK KAZALARINA “BİR DUR DENMELİ VE ACİLEN ÖNLEM ALINMALI”


 

ERDAL DEMİR;


“DAHA KAÇ CAN KAYBI YAŞANACAK BURADA. YETKİLİLER ÖNLEMLERİ HEMEN ALMALI”


“BU İŞİN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”


 



Cumhuriyet Halk Partisi Karabük Belediye Başkan Adayı Erdal Demir, dün Özel MEDİKAR Hastanesi önünde yaşanan trafik kazası ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Demir, ilk olarak hastane yetkilileri ile bir ön görüşme yaptıktan sonra, sürekli yayaya çarpma nedeniyle yaşanan kazalarda can kayıplarına isyan ederek, acilen gerekli önlemlerin alınması gerektiğinin altını çizdi.

Erdal Demir “Daha öncede oldu ve dünde meydana gelen trafik kazasında bir vatandaşımızı daha kaybettik. Artık burası hastane kurulduğundan beri bir yara oldu. CHP olarak bu işe duyarsız kalmamızın artık manidar olduğunu ve duyarlı olduğumuzdan burada toplandık.  Basın toplantısı için buraya geldik. Burada çok hızlı ve yoğun bir trafik var. Önlemler alınmazsa, bu bizim için kaçınılmaz bir sorun. Bugünden sonra bu olayın takipçisi olacağız. Hastane yöneticileri ile görüşerek bilgiler aldık. Sorunumuz ortak. Onlarda bu işten mustarip ve duyarsız olunmasından yakındılar.  Sivil Toplum Kuruluşları da bu işin üstüne gitmeli.” Diye konuştu.

CHP Karabük Belediye Başkan Adayı Erdal Demir, burada acil gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayarak, yetkilileri göreve çağırdı ve bu işin takipçisi olacaklarını belirtti.

Demir konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Burada herkes bir şey söylüyor, üst geçit, alt geçit yapılması gibi. Bunları hastane yetkilileri ile konuşup tartıştık. Bundan 15 gün önce hastanenin üst tarafına, üniversite mahallesine bir üst geçit yapıldı ve açıldı. Tabi bu net bir çözüm değildir diye düşünüyorum. Neden, çünkü hastaneye çok uzak bir üst geçit. Özürlüler için de düşünülmüş bir üst geçit değil. Burası da bir hastane, yaşlımız, hamile ve hasta insanlarımız var. Oradaki mevcut üst geçit bir hayli uzak. Bu bir çözüm değil. Gelişmiş Avrupa ülkelerinde bile böyle bir manzara yok, bunu iyi araştırdık. Buradan yetkililere sesleniyorum, biran önce yola bir radar ve hız chp-demir-mdkrkesiciler kurulması gerekiyor.  Butonlu ışıklandırma sinyalizasyon sistemi kurulması gerekiyor. Özelikle butonlu sinyalizasyon sistemi ile bu işin çözüleceğini sanıyorum. Dünkü kazada da görüldüğü gibi araç 120 kilometre hızla gelip yaya çarptığı düşünülmekte. Hız limiti 50 Kilometre akmasına rağmen bu hızlı trafik sirkülasyonunu neyle keseceğiz? Ancak caydırıcı önlemelere olacaktır.  CHP Belediye Başkan Adayı olarak buranın sonuna kadar takipçisi olacağız. Burada yitirilecek tek bir cana bile tahammülümüz kalmadı. Her seferinde şöyle söyleniyor, illa birilerimi ölmek zorunda. Artık bu işin çözümünü bulmamız gerektiğine inanıyorum.”