KARABÜK EMNİYET MÜDÜRÜ DR. SERHAT TEZSEVER “3 KİŞİ TESPİT ETTİK, ENSELERİNDEYİZ”


 

ensesindeyiz

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde dövülerek öldürülen Rahmi Kayacuk toprağa verildi.

Karabük Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, olayı gerçekleştirdikleri tahmin edilen 3 Suriyeli şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Eskipazar ilçesinde önceki gün yaşanan olayda Rahmi Kayacuk’un (64) evinde elleri iple bağlanıp sopayla dövülerek öldürülmesi ve eşi Halime Kayacuk’un (63) ağır yaralanması olayıyla ilgili olarak Karabük Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, ‘Tedbirimizi aldık ve şahısların ensesinin üzerindeyiz” dedi.

SABAH KAHVALTISINDA OLMUŞ
Cinayetle ilgili çalışmalarını yoğunlaştıran Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri önceki gün meydana gelen olayın sabah kahvaltısında yapıldığını tespit etti.

Sopayla dövülerek öldürülen Rahmi Kayacuk'un, Eskipazar’ın Büyük Yayalar Köyü Durmuşlar Mahallesi'nde büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarının bulunduğu mandırası olduğunda tespit eden ekipler, mandırada çalışmak üzere gelen 3 Suriyelinin ise kayıp olduğunu da tespit etti.

Olayda şüphelenilen 3 Suriyelinin de çobanlık yapmak üzere olaydan 3 gün önce işe alındığını ve olay günü alel acele otobüsle Ankara’ya oradan da Gaziantep’e gittiğini tespit etti.

Zanlıların Suriye'ye kaçma ihtimalini de değerlendiren ekipler Gaziantep ve Kilis Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçerek zanlıların güvenlik kamerasından elde edilen fotoğraflarını paylaşarak her iki kentte aramalarına başlandı.

Öte yandan elleri arkadan bağlanarak sopayla dövülerek öldürülen Rahmi Kayacuk’un bir gün önce 900 TL civarında gübre sattığını belirleyen ekipleri yaşları 23 ile 25 arasında değişen 3 Suriyelinin ise bu parayı alarak kaçtıklarını düşünüyor.

20141120AW248934_01TOPRAĞA VERİLDİ
Yaşanan olay sonrası Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderilen Rahmi Kayacuk’un cenazesi ise yapılan dün Eskipazar ilçesine getirildi.

Kayacuk’un cenazesi ise akşam namazı öncesi Eskipazar’ın Büyük Yayalar Köyü Durmuşlar Mahallesi'nde toprağa verildi. Olayda yaralı olarak kurtulan Halime Kayacuk’un ise tedavisi Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devam ederken, hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.

“ENSELERİNDEYİZ”
Eskipazar ilçesinde yaşlı çifte evinde yapılan saldırının ortaya çıkması üzerine Asayiş Şube Müdürünü göndererek bizzat konuyu takibe aldıklarını belirten Emniyet Müdürü Tezsever ise yaptığı açıklamada, “Yaşanan olayda faillerle ilgili tespitlerimiz var. Bunla ilgili hemen özel bir ekip kurarak Ankara’ya gönderdik. Orada Şehirlerarası otobüs terminalinde kamera kayıtlarında şahsıları tespit ederek, ekibi Gaziantep ve Kilis’e gönderdik. Tedbirimizi aldık ve şahısların ensesinin üzerindeyiz. Netleşmeden bir söylenmez ama elimizde bilgi ve bulgular var. Onun üzerine çalışmalar var. Sabah erken saatlerde olan bir olay ve olayla ilgili olarak 3 kişi belirledik. Şuan yurt dışına çıkışları olmadı” ifadesinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi