engelli-eziyet



YÜRÜME ENGELLİ KADIN, ZABITA KAMYONETİNİN YOLU KAPATMASINDAN DOLAYI KENT MEYDANINDA 45 DAKİKA MAHSUR KALDI


 

KENT MEYDANINDA MAHSUR KALAN ENGELLİ KADIN ÇOCUĞU İLE MAHSUR KALINCA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI


 



 

Karabük şehir merkezindeki kent meydanına Valilik binası önünden elektrikli, tekerlekli sandalyesi ile giriş yapan yürüme engelli Pınar Arı, Albay Karaoğlanoğlu caddesinin başlangıç bölümündeki çıkıştan geçmek istedi.

Yolunun üzerindeki en kolay çıkışa Karabük Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün Kamyonetinin park ettiğini görünce, aracın yanlarından geçmeye çalıştı fakat geçecek yer bulamadı.

Kent meydanına araç giriş, çıkışını engellemek amacı ile konulan zabıta kamyonetinin tekerlekli sandalye geçişi yapacak kadar bir yer bırakmaması, engelli Pınar Arı’nın mahsur kalmasına neden oldu.

Kent meydanından çıkış yapamayan engelli kadın, 153 Alo Zabıtayı aramasına rağmen yarım saat boyunca kimsenin gelmemesinden yakındı ve sinirinden ağladı.

30 Dakika sonra Zabıta kamyonetini çekmek için gelen zabıtalar, bu sefer 15-20 dakika aracın kapısını açmak için uğraştılar.

Uzun bir uğraşıdan sonra kamyonetin kapısını açan görevli aracı hiç çalıştırmadan yarım metre geriye alması ile engelli kadın ve küçük çocuğunun mağduriyeti son buldu.

Konu hakkında bilgilendirilen Zabıta Müdürü Sedat Köse’nin ise 150 metre ilerde Akbank köşesinde oturduğu öğrenildi. Karabük Belediyesi Zabıta Müdürü Sedat Köse’nin mağduriyet yaşattıkları engelli kadından özür dilemek için 150 metre mesafeden kalkıp gelmemesi ise ayrı tepkilere yol açtı.

Tüm bu olaylar yaşandıktan sonra, konu hakkında gazeteciler tarafından bilgilendirilen Belediye Başkanı Rafet Vergili ise üzüldüğünü ve mağduriyet yaşatılan engelli vatandaştan bizzat özür dileyeceğini belirtti.

 

Editör: Haber Merkezi