Bir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki öğrencilerin oluşturduğu müzik grubu, Karabük T Tipi Cezaevi’nde tutuklu ve hükümlülere konser verdi


 

20131212AW000847_013 Aralık Dünya Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Karabük Aylin Özel Eğitim Merkezi ve Karabük T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Eğitim Birimleri tarafından organize edilen etkinlik kapsamında engelli öğrencilerden oluşan ritim grubu, tutuklu ve hükümlülere unutulmaz bir gün yaşattı.

Program öncesi kısa bir konuşma yapan Aylin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Bülent Karadayı, cezaevinde bulunan mahkumları kendileri gibi birer misafir olarak düşündüklerini belirterek, “3 Aralık, 25 yıldır dünyada Engelliler Günü olarak kutlanıyor. Burada amacımız engelli insanların toplum ve hayatımızın bir parçası olduğunu bilinip, onların da üreten, fırsat verildiğinde bir şeyler yapabilen insanlar olduğunu görmek ve insanlara gösterebilmek” dedi.

Karabük’te yayın yapan Magic FM’in sevilen ‘Islak Bakışlar’ programının yapımcısı İbrahim Bedir’in söylediği şiirle duygusal anlar yaşayan mahkumlar, engellilerin ritim grubunun gösterilerine de alkışlarla eşlik ederek doyasıya eğlendi. Yaklaşık 1 saat süren program, mahkumların yoğun alkışları arasında son buldu.
Editör: Haber Merkezi