KARABÜK VALİSİ ORHAN ALİMOĞLU:



“YARDIMLAŞALIM, İKİ OLMAYALIM, BİR OLALIM”


 

20150515AW415307_0210-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinlik kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şubesinde tören düzenlendi.

Düzenlenen törene Vali Orhan Alimoğlu, Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak, Vali Yardımcısı Tarkan Keskin, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Durmuş Ali Daldallı, daire müdürleri, engelli vatandaşlar ve aileleri ile üniversite öğrencileri katıldı.

Karabük Sakatlar Derneği Başkanı Muhittin Yılmaz yaptığı açılış konuşmasında dernek faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Vali Orhan Alimoğlu ise yaptığı konuşmasında “Biz millet olarak özürlü, özürsüz diye insanları ayırmayız, hepsini bir görürüz. Çünkü insan dediğimiz canlıların her an bir kaza sonucu bir tarafı eksilebilir. İş bölümü bakımından dernek lazım, yardımlaşma lazım hepimiz elimizden geleni yapıyoruz ama engelli ve engelsizimiz ayrı değil, biz hepimiz biriz, biz tevhit ehliyiz, birlikteyiz, yardımlaşırız, yardımlaşmak zaten hepimizin vazifesidir.

Biz bütün mahlûkata aynı gözle bakan, sahibini bir bilen milletiz. Bu sebeple engelli vatandaşlarımızda kendilerini kimseden ayrı görmesin. Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanımız çok maharetli bir arkadaşımız boş durmuyor. Dernek mensubu arkadaşlarımıza da başkanımızı örnek almalarını tavsiye ediyorum. Bizim en büyük hat eserlerimizi yazan Yesârîzâde diye bir hattatımız var, kendisinin sağ tarafı felçli olmasına rağmen sol eliyle en muhteşem eserleri meydana getirmiş.

Mutlaka bize lazım sanatları öğrenelim, böylelikle de güzel işlerle meşgul olan insanlar sıkılmazlar, hasta olmazlar, bunalmazlar. Yardımlaşalım, iki olmayalım, bir olalım” dedi.

20150515AW415307_05Vali Orhan Alimoğlu’nun konuşmasının ardından İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından alımı yapılan 7 adet akülü sandalye sahiplerine teslim edildi.

Akülü sandalyelerin sahiplerine teslim edilmesinin ardından tören Sakatlar Derneği Karabük Şubesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen işaret dili eğitim kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikalarının verilmesi ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi