SAFİR KONAK 135 BİN OTEL ARASINDA EN TEMİZ OTEL SEÇİLDİ


20140125AW000461_02-(1)Safranbolu’da 7 yıldır hizmet veren 200 yıllık Safir Konak 135 bin sayılı oteller arasında 2013 yılının ‘En Temiz Ödülü’ne layık görüldü.

Safir Konak işletmecilerinden Avukat Ufuk Ural ve eşi Tuğrul Ural, bu ödülün hem Türkiye hem Safranbolu hem de kendileri açısından gurur verici olduğunu söyledi.

İtalya merkezli ve uluslararası alanda hizmet veren otel rezervasyon sitelerinden venero.com adlı bir internet sitesinde yapılan değerlendirme sonucu Safir Konak’a 2013 yılının “En Temiz Otel” belgesi verildi.

Uluslararası otel rezervasyon sitesinin konuklardan aldığı değerlendirmeler ışığında dünya üzerinde çok sayılı otele bu değeri ödülü verdiğini anlatan Ufuk Ural, “En Temiz Otel ödülünü bu sene bize verilmesinden dolayı çok mutluyuz. Safranbolu Turizmi için önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. Dünya üzerinde 135 bin otel üzerinde yapılan bu oylama sonucu böylesi bir ödülün bize verilmesi hem Türkiye hem Safranbolu hem de bizim için gurur verici bir tablo. Türkiye ve Safranbolu’nun temiz otellerinden olduğumuz bir kere daha ortaya çıktı” dedi.

TURİZMİN GELECEĞİNDEN UMUTLUYUZ
Geleceğe dönük turizmden umutlu olduklarını ve daha da büyüyeceğini düşündüklerini belirten Urak ve Tuğrul çifti, “ Tüm konak sahipleri çok ciddi bir şekilde bu işe eğilmekte. Hepimiz kendi çabamızdan katkı sağlamaya çalışıyor. Biraz bu çalışmalar ferdi kalıyor. Yerel yönetimlerin tanıtıma katkısının olmasını bekliyoruz. Safranbolu’da bizleri zorlayan en büyük sıkıntı Ankara ve İstanbul’a yakın olmamıza rağmen turistler bir günlüğüne geliyorlar. Oysaki burası bir günde bitecek yer değil. 2 tam günde gezilebilecek bir şehir. Biz bunun tanıtımına katkı sağlarken, yerel yönetiminde buna biraz daha gayret gösterilmesi gerekiyor. Safranbolu turizmi için Turizm Vakfının yeni yönetimi ile daha geniş çerçeveye turizme yayma çabaları var. Safranbolu turizmini yabancı turist bizden daha iyi biliyor. Yerel yönetimin özellikle doğa sporların yer alacağı kanyonu ve mağaraları daha iyi tanıtmalı. Ama bunun için öncelikle ulaşımın giderilmesi gerekiyor. Şehir içindeki ulaşım problemleri giderilmeli. Sadece çarşı ve tarihi kesimlere yönelik ulaşım olmaması lazım. Dünyada ikinci örneği burada olan Cam terası, kanyon ve mağaraya gidecek turistler için toplu taşımalar olması lazım. Kapadokya bölgesinden buraya direk otobüs firmaları bu işe el atsa daha çok yabancı turist çekeriz” açıklamasında bulundular.

Editör: Haber Merkezi