KONAĞA YANSITILAN IŞIK GÖSTERİSİ İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ


 

20151010AW545415_0116. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivalinde “En iyi restore edilen ve korunan ev” plaketi çakıldı.

Safranbolu Belediyesi tarafından bu yıl 16.’sı düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında, “En iyi restore edilen ve korunan ev” seçilen Safran Konağı'na plaketi çakıldı.

Plaket çakma törenine; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, eski Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Konak sahibi Recep ve Ebru Yücel çifti ile vatandaşlar katıldı.

Konağa plaketi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu ve Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy çaktı.

Plaket çakımı öncesi konuşan Belediye Başkanı Necdet Aksoy, "Safranbolu’daki restorasyon faaliyetlerini orijinli sağlayarak devam ettirmek. Restorasyonlar, yerel ve orijinal malzemeyi teşvik etmek. Restore ederken bir binayı yok etmek yerine orijinal hali ile geleceğe taşımak hedef.

Bu kriterler doğrultusunda her yıl Safranbolu’da 10-15 bina restore ediliyor. Bu binaları İmar Müdürlüğümüz ile Koruma kurulundan oluşan heyet inceleyip karar veriyor ve bu yıl en iyi restore edilen konak olarak Safran Konak ödüle layık görüldü. Bu konağı restore ettirerek geleceğe taşıyan Yücel ailesi teşekkür ediyorum” dedi.

20151010AW545415_03Tören'de konağa yansıtılarak yapılan ışık gösterisi, ise konukları adeta büyüledi.

Festivalin ilk günü, Misak-ı Milli Meydanı'nda hazırlanan özel sahnede gösterilen "Aynalı Tüfek" isimli gala filminin izlenmesiyle son buldu.

Editör: Haber Merkezi