Karabük polisinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda esrar satıcısı iki kişi yakalandı.


 

20140923AW199921_01Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu satıcılarına yönelik yaptığı çalışmalarda Serkan Ş. (29) isimli şahsı takibe aldı. Ekipler şehir merkezinde seyir halinde olan Serkan Ş.’yi durdurarak araçta yaptığı aramada dara ağırlığı 16 gram gelen kubar esrar maddesi, zıvana tabir edilen sigara sarma kağıdına sarılı esrar maddesi ve hassas terazi ele geçirildi.

Gözaltına alınan Serkan Ş.’nin verdiği ifade doğrultusunda esrar maddelerini Eflani ilçesinde ikamet eden Hüseyin T. (55)’den aldığını itiraf etmesi üzerine operasyon yapıldı. Narkotik polis köpeği Şila’nın katıldığı operasyonda Hüseyin T.’nin evi ve samanlığında yapılan aramalarda dara ağırlığı 1 kilo 170 gram gelen kubar esrar maddesi ile bahçede ekili vaziyette bir miktar hint keneviri bitkisi ele geçirildi.

20140923AW199921_02Emniyette sorgusu tamamlanan iki kişi operasyonda ele geçilen esrar maddesi ile birlikte adliyeye sevk edildi.

Karabük Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever'in direktifleri sonucu KOM Şube Müdürü Raif Arabacı’nın koordinatörlüğünde özellikle okul önlerinde ve çevresinde zehir satıcılarına yönelik operasyonlar sonucu son iki hafta içinde 50 kilo üzerinde uyuşturucu madde ele geçirildi.

Editör: Haber Merkezi