Karabük Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde (POMEM) öğrencilere emniyet kemeri bilincini kazandırmak amacıyla simülasyon aracı ile uygulama yapıldı.


 

20130418AW000259_01Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanlığı, Karabük POMEM öğrencilerine emniyet kemeri bilincini kazandırmak ve emniyet kemerinin önemine dikkat çekmek için simülasyon aracı ile öğrencilere uygulama yaptırdı.

Beş kilometrelik bir hızla giden aracın takla atması halinde içerisindeki yolcuların emniyet kemeri takmadan neler yaşadığını anlatan simülasyon aracının uygulama anında emniyet kemerini takmayan öğrenciler aracın içinde şekilden şekile girerek zor anlar yaşadı. Daha sonra emniyet kemerin takan öğrenciler araç takla atmasına rağmen emniyet kemeri sayesinde savrulmadıkları görüldü.

Öğrencilerden Yavuz Kurt, emniyet kemersiz olarak ilk defa simülasyon aracına bindiğini söyledi. Bazı şeylerin öneminin yaşanmadan anlaşılmayacağını gördüğünü ifade eden Kurt, “Emniyet kemerinin önemini bu araçla daha iyi anladım. Bundan sonra kesin olarak kemer takacağım” dedi.

Editör: Haber Merkezi