EMEKLİLERİN TOKİ ARACILIĞI İLE UCUZ EV SAHİBİ OLMA UMUDU BÜYÜYOR


TOKİ GENEL BAŞKANI M. ERGÜN TURAN 28 EKİM ÇARŞAMBA GÜNÜ KARABÜK’E GELECEK


EMEKLİLER DERNEĞİ BAŞKANI CELAL BULUT “EV SAHİBİ OLMAK İSTEYEN TÜM EMEKLİLERİ TOKİ BAŞKANININ KATILACAĞI TOPLANTIYA BEKLİYORUM”


 

emekliler-toki

Türkiye İşçi Emekliler Derneği (TÜED) Karabük Şube Başkanı Celal Bulut bir basın toplantısı yaptı ve TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın önümüzdeki Çarşamba günü (28.10.2015) Karabük’e geleceğini ve aynı gün saat 11:00’de Tüccarlar Kooperatifi Düğün salonunda bir toplantı düzenleneceğini açıkladı.

Bulut, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu;

“Yaklaşık 4-5 ay önce Karabük’te ev sahibi olmak isteyen emekli, dul ve yetim üyelerimizi TOKİ aracılığı ile nasıl ev sahibi yaparız, düşüncesi ile bir çalışma sergiledik. İlk olarak Milletvekilimiz Osman Kahveci ile TOKİ Başkanına gittik, görüşmelerimizi yaptık ve bize ‘siz ön talepleri alın, hazine arazilerini tespit edelim ve ne kadar konut yapılacaksa, ucu açık bir şekilde bu projeye başlayalım’ dediler. Aylık ortalama 250 TL taksitle konut sahibi yapmayı hedeflediğimiz emekli üyelerimize biz bu konuyu duyurunca 7 Bin ön kayıt aldık. Bu ön kayıtlar sayesinde 3 Binde derneğimize yeni üye yaptık.”

“SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN PROJEMİZİ SAHİPLENDİ”

Celal Bulut “Binlerce emeklimizi ev sahibi yapmak için çıktığımız bu yolda, bölgemizin siyaset büyüğü Sayın Mehmet Ali Şahin projemizi çok beğendi ve bu projenin zaten AK Parti programında da olduğunu belirterek, TOKİ Başkanı ile görüştü ve Karabük’e davet etti. Sayın Şahin, bu projede bizden daha fazla heyecanlı” diye konuştu.

“İLK BAŞTAN EN BÜYÜK DESTEĞİ RAFET VERGİLİ VERDİ VE ŞİMDİ SİYASET ADINA TEDİRGİNLİK YAŞIYOR”

Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, bu projenin fikir aşamasında iken Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye konuyu açtığını belirtti ve şunları söyledi;

“TOKİ Başkanı ile görüşme yaptıktan sonra, Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye konuyu açtım, bana ‘Bu proje çok güzel, emekliye başını sokacak bir ev sahibi yapabilmek için benim üzerime ne düşüyorsa hazırım ve senin arkandayım’ dedi, ama şimdi seçimler nedeniyle dün destek verdiği bu süreci bu gün nedense karalıyor. Kendisine bir anlam veremiyorum.”

“EMEKLİLER DERNEĞİNİ KİMSE SİYASETE ALET ETMESİN”

Bu projeyi ilk zamanlarda Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye ve o zaman CHP Karabük İl Başkanı olan Erdoğan Dinçel’e anlattığını belirten Celal Bulut açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Dün bana ‘Evi olmayan emekliyi konut sahibi yapmak için verdiğin bu çalışmada senin yanındayız’ diyorlardı, bu gün ise seçim arifesi olduğundan, emeklilere TOKİ aracılığı ile ucuz konut sahibi yapma çalışmamızı karalıyorlar. Ben işin siyasetinde değilim, ben emekli kardeşimi ucuz konut sahibi yapma peşindeyim. Bunun içinde kimin emeği geçerse Allah ondan razı olsun. Kimse Emekliler Derneğini, beni ve emekli vatandaşlarımızı bir siyasi tehdit ya da malzeme olarak görmesin.”

“VEFA İSTANBUL’DA BİR SEMT ADIYMIŞ”

emekliler-toki-1Emekliler Derneği Başkanı Celal Bulut, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’yi kastederek “Daha düne kadar Sayın Rafet Vergili’nin tüm açılışlarında, çalışmalarında yanında olan tek sivil toplum teşkilatı olarak ben vardım. Şimdi emekliyi ev sahibi yapacağım diye, dün destek verdiği projeyi, bu gün seçimlerde kendi partisine zarar verecek diye karalamaya çalışıyor. Seçimler başlayınca, bir kere bana bu konuyla ilgili bir şey söylemedi. Şimdi onun partisi seçimlerde sıkıntı yaşayacak diye emekliyi ucuz konut sahibi yapmaktan vaz mı geçelim.” Şeklinde sözlere yer verdi.

emekliler-toki-2“EMEKLİ EV SAHİBİ OLMA DAVASINA SAHİP ÇIKSIN”

TOKİ Başkanının bu Çarşamba günü Karabük’e gelerek ön kayıt yaptıran emeklileri bilgilendireceğini belirten Bulut “Bu Çarşamba günü TOKİ Başkanı Saat 11:00’de Tüccarlar Kooperatifi binasındaki düğün salonunda toplantı yapacak. Ön kayıt yaptıran ve ev sahibi olmak isteyen herkesi bu toplantıya bekliyorum. Ucuz konut sahibi olma davasına herkes kendisi sahip çıkmalıdır.” Diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi