Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, hükümetin emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramında verdiği 1000'er TL ikramiyenin 1500 TL'ye çıkarılmasını istediklerini belirten bir açıklama yaptı. Başkan Bulut açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Dünyamız ve ülkemiz 1 senedir covid 19 virüsü belası ile uğraşmaktadır. Ekonomik ve psikolojik olarak ülkemizi etkileyen virüs belası insanlarımızı mağdur etmektedir. Hükümetimiz zaman zaman mağdur olan esnafımıza, sanayicimize ekonomik olarak katkılar vermektedir. Maalesef temel gıda maddelerine, elektrik, doğalgaz gibi emeklilerin kullandığı ihtiyaçlara zamlar gelmiştir. Bu da evde kalan psikolojisi bozulan emeklilerimizi çok etkilemektedir.

Yaklaşan ramazan ayında, ardından gelecek bayramda emeklilerimize verilen 1000 TL bayram ikramiyesinin 1500 TL’ye çıkarılmasını talep etmekteyiz. Verilecek olan bu ikramiye bir nebze olsun emeklimizin moralini yükseltecektir. 

Bu virüsten kurtulmak için biran evvel süratle aşıların yapılması, temizlik, mesafe ve maske kurallarına uymamız, emeklilerimizin aşılarını muhakkak olmaları gerekmektedir."

Editör: Haber Merkezi