TÜED Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, 2013 yılının ikinci yarısında emekli aylıklarına yapılacak artışların belli olduğunu söyledi


 

20130703AW000668_01Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, 2013 yılının ikinci yarısında emekli aylıklarına yapılacak artışın belli olduğunu ifade ederek, yüzdeli zamların emeklinin arasındaki makası daha da açtığını söyledi.

Bulut, “5510 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu 55. madde uyarınca düzenlenen emekli zamları Tüfe rakamlarınca belirlenmiş oldu. Bu sisteme göre ne yazık ki gelir adaletsizliği büyümektedir. 2013 yılı Temmuz ayında geçerli olacak İşçi ve Bağ-Kur emekli zamları ilk altı ayın enflasyon ortalaması olan yüzde 4 olarak belirlendi. Bu da en düşük emekli aylığına 36 TL olarak yansımıştır. Enflasyon sepetinde emeklinin yaşam alanına girmeyen birçok kalem malzeme ile yapılan hesaplamalar bizim gerçeğimizi yansıtmamaktadır. En düşük emekli aylıkları açlık sınırının çok altında kalmaktadır. Yoksulluk sınırına ulaşabilen emekli sayısı yok denecek kadar azdır. Durum böyle iken emeklinin halini artık birilerinin görmesi ve gerekli ekonomik-sosyal düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. Yüzdeli zamlar emeklinin arasındaki makası daha da açmaktadır. Emeklimize Mübarek Ramazan ayı içerisinde bir asgari ücret tutarında Ramazan ikramiyesi verilmesini istiyoruz. Çünkü Ramazan ayında her şeyin fiyatı artıyor. Emekli ağız tadı ile iftar sofrasına oturamıyor. Yetkililerden talebimiz Ramazan soframıza tat katmalarıdır. Bu vesile ile Ramazan ayının tüm İslam alemine huzur, bereket ve sağlık getirmesi dileğimle” dedi.

Editör: Haber Merkezi