20161108aw896213_0114-24 kasım tarihlerinde Bulgaristan'da yapılacak olan Büyük Bayanlar Avrupa Boks Şampiyonası'nda Türkiye’yi temsil edecek olan Karabüklü milli boksör Elif Güneri hedefinin altın madalya olduğunu söyledi.


 
Milli boksör Elif Güneri iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini belirterek, “Kendime güveniyorum. Antrenörümüz Baykan Arslan ile birlikte iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Formumun zirvesindeyim. İnşallah altın madalya kazanarak ülkemin bayrağını göndere çektirip, İstiklal Marşı'nı okutmak istiyorum. Türk Milleti’nin dualarıyla bunu başaracağıma yürekten inanıyorum" dedi.

Spora küçük yaşlarda başladığını ve edindiği birçok tecrübe içerisinde en önemlisinin rakiplerini küçümsememek olduğunu vurgulayan Güneri, boks yapmasında en büyük etkenin aile desteği olduğunu sözlerine ekledi.

Antrenör Baykan Arlsan ise dünya 3.'sü olan Elif Güneri’nin Karabük’e ulusal ve uluslar arası şampiyonalarda birçok madalya kazandırdığını belirterek, “Milli sporcumuz şu anda dünya sıralamasında üçüncü sırada yer alıyor. Büyük bir ihtimalle Avrupa Şampiyonası’nda seri başı olacaktır. Kamp öncesi yaptığımız ön hazırlık ve Milli Takım Kampı’nda çok çalıştık" dedi.

Karabük Valiliği, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Karabük Emniyet Müdürlüğü’nün destekleriyle Karabük’te boks sporunun yaygınlaştığını da belirten Arslan, “Tecrübeli sporcumuz bayrağımızı asil yeri olan zirveye çektirerek İstiklal Marşımızı çaldıracak ve inşallah ülkemize ve ilimize altın madalya getireceğine yürekten inanıyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi