KARABÜK MERKEZE BAĞLI KARABÜK KÖYÜ MAHALLESİ’NDE YAPILAN KAMULAŞTIRMA SONRASI AÇILAN YENİ YOLDA 3 ELEKTRİK DİREĞİ YOLUN ORTASINDA KALDI

20130102AW000244_01Karabük merkeze bağlı Karabük Köyü Mahallesi’nde yapılan kamulaştırma sonrası açılan yeni yolda 3 elektrik direği yolun ortasında kaldı.

25 yıllık Mahalle Muhtarı Kemal Özdemir, 5 yılda yol için 60 ev ve 80 bahçenin kamulaştırıldığını ve yeni yolun hizmete girdiğini, ancak tek sorunlarının yolun ortasında kalan elektrik direklerinin kaldırılmaması olduğunu söyledi.

Eski Halim Deresi olduğu bölgede yapılan kamulaştırma20130102AW000244_02 sonrası açılan yolun şehrin merkezini Organize Sanayi Bölgesine bağladığını anlatan Özdemir, şöyle konuştu;

“Belediye başkanımız buranın üzerinde çok durarak kamulaştırmayı hızlı bir şekilde tamamladı. 60 ev ve 80 bahçenin kamulaştırılması mahkemenin kararı ile gerçekleştirilerek 5 yılda tamamlandı. İlk defa çok hızlı ve acil kamulaştırmayı burada gördüm. Türkiye’de kamulaştırmalar 20 seneyi buluyordu. Kamulaştırma bitince doğalgaz hatları ve belediyenin altyapıları tamamlandı. Şimdi bizim burada tek sıkıntımız yolun ortasında üç elektrik direği kaldı. Belediyemiz asfalt çalışması yapıyor ama bu direkler nedeniyle bu bölgeye asfalt atılamıyor. Bu halka hizmettir. Elektrik şirketinden ricamız bu elektrik direklerini bir önce kaldırmasını istiyoruz. Zaten uzun yıllar bu mahalle halkı toz ve çamur gördü artık asfalt görsün. Elektrik direkleri buradan kalkmazsa asfalt yarım kalacak."

Editör: Haber Merkezi