EĞİTİM İŞ KOLUNDAKİ TÜM MEMUR SENDİKALARINA BAĞLI ÜYELER 24 EYLÜL ÇARŞAMBA GÜNÜ İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPACAK


 

egitimciler-eylemde

 

Karabük’te Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen, Aktif Eğitim Sen ve Eğitim-İş’e bağlı öğretmenler 24 Eylül Çarşamba günü iş bırakarak eylem yapacaklar.

Karabük’te faaliyet gösteren dört eğitim sendikasının başkanları ortak bir basın toplantısı yaparak, 24 Eylül Çarşamba günü gerçekleştirecekleri eyleme tüm Karabük halkının destek vermesini istediler.

Sendikalar tarafından yapılan ortak açıklamada şu görüş ve düşüncelere yer verildi;
Eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal hakları tırpanlanmaktadır. Gelir dağılımındaki adaletsizlik büyümektedir. Bu yıl ilk kez malum sendikanın masada pazarlık yapmaması nedeniyle çalışanlar enflasyon farkı alamamıştır, memurların aile ve çocuk yardımları, ek ödemeleri artırılmamıştır. 2014 ve 2015 yılları çalışanlar için kaybedilmiş yıllar olarak tarihe geçecektir.

Eşit işe eşit ücret uygulamasında mağdur edilen, ücretlerine hiçbir şekilde zam yapılmayan akademisyenlerin mağduriyetleri sürmektedir. Bu ülkede kalkınmanın itici gücü olan akademisyenlerimiz aylardır zam sözünün yerine getirilmesini beklemektedir. İşte tüm bu nedenlerden, tüm illerimizde 24 Eylül tarihinde bir günlük iş bırakma eylemi yapacağız.

24 Eylül’de ziller çalmayacak, okullar boşalacaktır. Sendikacılığın asgari standartlarına sahip bütün sendikaların destek vereceği bu eyleme tüm eğitim çalışanları sahip çıkacaktır. Tarih birlikteliğinde anlaşan 24 Eylül Çarşamba günü iş bırakacak olan sendikalar, saat 12.00 de Karabük Belediyesi önünde olacaktır.

Şundan emin olunmalıdır ki, biz daha iyi bir eğitim hizmeti verebilmek için sesimizi yükseltiyoruz. Bu nedenle 24 Eylül tarihinde çocuklarınızı okula göndermeyerek, bu eylemimize siz de destek verin. 24 Eylül’de öğretmenlerimizin, okul yöneticilerinin, eğitim çalışanlarının hak arama mücadelesine katkıda bulunun.  Eyleme herkesin destek vermesini istiyoruz. Bu noktada eğitim çalışanlarının birlikteliği çok önemlidir.

Unutulmamalıdır ki; eğer bir ve beraber olursak, sesimizi yüksek perdeden duyurursak, kenetlenirsek, sağlam bir irade ortaya koyarsak, o zaman yanlışlıklara, haksızlıklara, adaletsizliklere dur demek mümkün olabilecektir