EFLANİ BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM ERTUĞRUL: “20 YILLIK HAYALİMİZİ GERÇEKLEŞTİRMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ”


“2014 YILI BİZİM İÇİN SON DERECE VERİMLİ GEÇTİ”


 

20141223AW278567_01Eflani ilçe Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, 2014 yılının kendileri açısından verimli geçtiğini söyledi.

Başkan Ertuğrul, belediyenin asli görevi olmamasına rağmen 130 yıllık tarihi Taşhan’ı ayağa kaldırmanın kendileri açısında haklı bir gurur olduğunu söyleyerek, “ Tarihi Taşhan atalarımızın bize bıraktığı kültürel bir mirastı. Gelecek uşaklara aktarmak için 2013 yılında restorasyona başladık. Başta Karabük Valiliğimizin destekleri ve ardından BAKKA’dan aldığımız destekle Taşhan’ı ayağa kaldırdık. 1 milyon 600 bin lira para harcandı. 251 bin lirası Valilik bütçesinden 400 bin TL’ye yakın bir kısmı da BAKKA’dan temin ettik. Geri kalan 1 milyon TL’de belediyemizin imkanları ile gerçekleşti. Burada sadece harcanan para değil bir emek var. Bütün belediye personelimize ve restorasyonda görev alan ustalara teşekkür ediyorum. 20 yıllık bir hayalimiz olan ve meturk bir binayı yeniden ayağa kaldırarak tarihi eseri ilçemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Sadece Taşhan değil, belediyemizin asli görevleri arasında olmayan bir husustu ve kendimize vazife edindik. Bunun yanında belediyenin en önemli görevi alt yapı. Özellikle atık su arıtma tesisini yaparak çevreye zarar vermeyecek şekilde atık suyun bırakılmasıydı. Bunla ilgili Çevre Bakanlığından temin ettiğimiz ödenek ve öz kaynaklarımızla ana kollektör imalatına başladık. Şuana kadar 4 kilometre ana kollektör hattı döşendi. 1.5 kilometrelik baca ve boru alım ihalesi gerçekleşti. Gelecek yıl bunları da süratle tamamlayıp çevreye atık suları arıtıp bırakmak istiyoruz. Yine bu tesise enerji hattı ve trafo iyileştirmesi yapıldı. Sosyal tesis inşaatlarımız var. Tabaklar ve Ediller mahallemiz ile 90 yataklı sosyal tesis inşaatımız devam ediyor. Eğitim kurumları çevresinde 5 bin metrekarenin üzerinde kilitli taş uygulaması gerçekleştirdik. Bu gibi yatırımlar 2 bin nüfuslu Eflani belediyemizin çapının çok üzerinde. Yatırımlar harcamalar hizmetler bunları gerek bakanlıklarımızın, milletvekillerimizin ve Valiliğimizin destekleri ile gerçekleştirİyoruz. Kendi personelimizi ve imkanlarımızı sonuna kadar değerlendirip hizmet yapma gayreti içindeyiz” dedi.

“DERELERİN ISLAH EDİLMESİ LAZIM”

2014 yılının kendileri için son derece verimli geçtiğini de kaydeden Ertuğrul, “ Bizim hızımı kesen iki konu var. Birincisi ödenek eksikliği ikincisi ise Eflani çok yağış alan bir yer. 2014 yılında yaz ayları sürekli yağışla geçti ve altyapı yatırımlarında yağışların etkisi ile arzu ettiğimiz noktaya gelemesekte son derece verimli bir yıl oldu. Özellikle Tabaklar mahallemizde kış ayları ve ilkbahar aylarında yağışların yoğun olduğundan sel baskıları oluyordu. Birde ilçenin içinden geçen küçük çay deresi var. DSİ ile bir çalışma başlatık bu derenin ıslah edilmesi ve beton duvar içine alınması konusunda. Ancak DSİ dere yataklarının güzergahlarının belediye tarafından kamulaştırmasını istedi. Bunu gerçekleştirmek pratikte mümkün değil. Karşımıza binlerce şahıs çıkıyor. Bunlara tebligatı ulaştımak ve yazışmaları yapıp ödeme yapmak bizim çapımızın çok üzerinde bir konu. Bakanımz başta olmak üzere bütün yetkililere aktardık. Belediye olarak kamulaştırma yapamayacağımızı söylemimize rağmen ısrarla bizden kamulaştırma bekleniyor, bunu aşmaya çalışıyoruz. DSİ tarafındna dere ıslahı çalışması yapıdı ama yeterli değil” ifadesinde bulundu.

“GELECEĞE UMUTLA BAKIYORUZ”

İlçeye Meslek Yüksek Okulu’nun da kurulması ile geleceğe umutla baktıklarını da söyleyen İbrahim Ertuğrul, “Özellikle iki yıl önce kurulan MYO bu yıl 50 öğrenci ile eğitime başlaması ve önümüzdeki yıl bu sayının 100’e çıkması ve yeni bölümlerle sayının giderek artacağını umut ediyoruz. Gelecek yıl MYO eğtim ve öğretime burada başlayacak. 105 dönüm alan üzerindeki YİBO’ya iat müştematların bakım ve onarımı sürüyor ve bitmek üzere. Önümüzdeki yıla okul hazır olacak. Eflani’de öğrencilerin kalabileceği mekanları oluşturmak için çalışmalara başladık Kredi Yurtlar Kurumu’na gerekli yazıları gönderdik. Milletvekilimiz Mehmet Ali Şahin’de yurdun açılması yönünde çalışmaları yapacak. Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksek Okulu ama ilk etapta İş Güvenliği Uzmanlığı alanında eğitim veriliyor. Devamında Adalet Meslek Yüksek okulu ve ardından Tarım ve Hayvancılık bölümleri gelecek. Eflani uzun yıllardan beri geçimini hayvancılık ve tarımdan elde eden bir ilçeydi. Geçtiğimiz yıl bir tarım işletmesi açıldı ve şuan çalışıyor ama arzu ettiği hedeflere ulaşmış değil. Eflani’ye bir katma değer katıyor. Halkında tarım hayvancılık konusunda daha modern tarım yapma bilincinin erişmesi için örnek teşkil ediyor. Tarım Hayvancılık Organize Sanayi bölgesi kurulması için Karabük TSO Başkanımızın bir teklifi olmuştu ve etüt çalışması sürüyor. Bu bölge tarım ve hayvancılığa yatkın olması böylesi bir sanayinin buraya kurulması son derecek mantıklı ve bizde destekliyoruz. Havaalanı konusunu Karabük Belediye Başkanımız Rafet Vergili ortaya atmıştı ve bizde bu desteklediğimizi beyan ettik. Bu konu yetkililerin yapacağı etüt çalışmaları sonucu havalimanı ihtiyacı varsa nereye yapılması konusunda karar vereceklerdir” dedi.

Editör: Haber Merkezi