20140806AW161351_02Karabük’ün Eflani ilçesi ile Kastamonu’mun Daday İlçeleri arasındaki yol yapım çalışmaları hızla devam ediyor.

İhaleyi alan firma yetkilileri yol yapımının Kastamonu Kuzeykent Kavşağı’ndan Daday merkeze, Daday ilçesi çevre yolu da dahil olmak üzere Eflani ilçesi-Pınarbaşı kavşağına kadar olan kısmı kapsadığını belirtti.

Firma yetkilileri şuan itibari ile Eflani - Pınarbaşı yol ayrımı ve selalmaz bölgesinde yol yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek, “ Sözleşme hükümlerine göre yaklaşık 74 kilometre olan yolu, 800 gün içerisinde bitirmek arzusundayız. Daday - Eflani yolu, 12 metre genişliğinde olacak. Yolun tamamlanmasıyla Eflani ilçesi durak olmaktan çıkıp Kastamonu’nun Pınarbaşı ve Daday ilçelerini, Karabük ve İstanbul’a bağlayan önemli bir geçiş noktası olması planlanmakta. Yapılacak çalışmalarla bölge de bir merkez olma ihtimali doğacak. Daday ilçesi içinde Karabük ve Safranbolu’ya bağlanarak turizm ve diğer konularda ilçenin hareketlenmesi noktasında önemli bir yer tutacak. Yolun maliyeti ise 30 milyon TL civarında” denildi.

Editör: Haber Merkezi