- SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNUN REFORM NİTELEĞİNDEKİ ELEKTRONİK REÇETE UYGULAMASI BAŞLADI.

 

e_recete_uygulamasi_h1725Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'nun, reform niteliğindeki zorunlu elektronik reçete (e-reçete) uygulaması başladı. 81 ilde yaklaşık 25 bin eczanede ilaç sirkülasyonunun takip edileceği Medula Eczane Provizyon Sistemi'nde ilk gün kesinti yaşanmayınca eczacılar rahat bir nefes aldı.

İlaç satışında eczanelerde sorun yaşanmazken, bazı hastalar, yazılan şifrelerin TC kimlik numaralarıyla uyuşması sebebiyle hekimlerin kapısını iki kez çalmak zorunda kaldı.

SGK'nın, kaçak ve suistimalleri önlemek, ilacın üretiminden hastanın kullanımına kadar devam eden süreci takip etmek amacıyla başlattığı elektronik e-reçete uygulamasıyla kağıt reçete dönemi sona erdi. Sabah saatlerinde başlayan yeni uygulama, eczacılarla hastaları memnun etti. Özellikle hasta sirkülasyonunun yoğun olduğu hastane çevrelerindeki eczaneler, eskiye göre daha hızlı işlem yaptı. Sistemin düzenli ve kesintisiz çalışmasından dolayı da hastalar ilaçlarına ulaşmada sorun yaşamadı. Güne, mağdur olmamanın sevinciyle başlayan eczacılar, kağıt reçeteyle ilaç satışı devrinin kapanmasını memnuniyetle karşıladı.

Medula sisteminde kesinti olmadığını belirten Eczacılar, sürecin güzel bir şekilde işlediğini kaydettiler. Tek sıkıntının, doktorların fazla yüklenmesi ve sistemin de bunu taşıyamamasından kaynaklanabileceğini ifade eden eczacılar “İşimize gayet güzel başladık ve bu şekilde devam ediyoruz. İnşallah da bozulmaz. E-reçete şifrelerinde az sayıda sıkıntı oldu. Doktorlar el yazısıyla yazdıkları zaman şifrelerde, harflerle rakamlar karışıyor. Onun dışında bir sıkıntı yok. Medula da kesintisiz çalışıyor. Gayet güzel.” bilgisini verdiler. Hastalar ise ellerinde reçete ile dolaşmaktan kurtuldukları için mutlu olduklarını vurguladı.

Editör: Haber Merkezi