20151120AW582875_01Devlet Su İşleri 23. Bölge Müdürlüğü tarafından 8 milyon 976 bin 440 TL bedelle ihale edilen Karabük merkez Düzçam göletinde, çalışmalar hızla devam ediyor.


 

Gölet inşaatını gerçekleştirecek olan firma yetkilisi Kamuran Yaşar, “Düzçam Göleti projesi yöre insanımızda büyük bir heyecan uyandırmıştır.Çalışmalarımıza başladığımız günlerden itibaren DSİ yetkilileri yanısıra vatandaşlarımız da çalışmalarımızı yakından takip etmektedirler.

Göletin yapımı tamamlandığında istihdam ve gelir artışı ile ekonomiye katkısı ve yörede yaşayanların yaşam seviyesinin yükseltileceği düşünüldüğünde yöre insanının heyecanına hak veriyoruz” dedi.

Su toplama alanına ulaşım amaçlı yapılan tünelin 250 metre uzunluğunda ve 5 metre yüksekliğinde olduğunu belirten Yaşar, “Yol sorunumuz tünel ile birlikte çözdü.

Böylelikle inşaat alanındaki hafriyatı bir an önce tamamlayıp, gölet sıyırma kazıları ve dolgularına başlayabileceğiz.2016 yılı içersinde göletin tamamlanması için çalışmalarımız hızla devam etmektedir”diye konuştu.

Yaşar, ayrıca temelden 55 metre yüksekliğinde ve kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilecek olan Karabük Merkez Düzçam Göleti'nde toplanacak su ile yaklaşık 4 bin 500 dekarı aşkın zirai arazinin modern sulama sistemi şebekesi ile sulu tarıma kavuşturulmasının hedeflendiğini kaydetti.

Editör: Haber Merkezi