OVACIK BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA DURSUN 2014 YEREL SEÇİMLERİNDE KENDİSİNE OY VERDİ İDDİASI İLE SÜRÜLEN 8 TAŞERON İŞÇİSİNİN YUVALARINA GERİ DÖNDÜĞÜNÜ AÇIKLADI


 

BAŞKAN DURSUN “BANA OY VERDİ DİYE YUVALARINDAN SÜRÜLEN 8 İŞÇİNİN TAMAMI GERİ GELDİ”


 

“SAYIN ŞAHİN, MEMLEKETİN OVACIKTA BÖYLE HATIRLANACAKSIN”


 

ovacik-dursun

2014 Martında yapılan yerel seçimlerde MHP’den Ovacık Belediye Başkanı seçilen Mustafa Dursun, Karabük Net Haber’e özel bir açıklama yaptı.

Dursun, 2014 yerel seçimlerinde kendisine oy verdikleri suçlaması ile Yenice ve Eflani ilçelerine sürülen Ovacık İlçe Gençlik Spor Müdürlüğüne bağlı 8 taşeron işçisinin bir buçuk yıl gibi bir aradan sonra tamamının Ovacık’a tekrar geri geldiklerini belirtti.

Zaman zaman basında bu sürülen insanların mağduriyetlerini dile getiren Ovacık Belediye Başkanı, en son Cumhurbaşkanlığı seçiminde, sürülen dördünü pazarlık konusu olarak geri getirdiklerini açıklamıştı.

Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Dursun “Bana oy verdiler diye 8 Ovacık çocuğu, analarından, babalarından, eşlerinden ve çocuklarından ayırarak, başka ilçelere sürülmüşlerdi. Ekmek paralarını kaybetmemek için bir buçuk sene bu sürgün hayata katlananların son ikisi de geçtiğimiz gün Ovacık’a geldiler. İşinden olmamak için Ovacık’tan Yenice ve Eflani’ye gönderilmenin altında kalan bu sekiz kişinin günahı Sayın Mehmet Ali Şahin’e aittir. Çünkü bunların Ovacık’tan başka ilçelere gönderilme talimatını bizzat onun verdiğini herkes biliyor.” Dedi.

Mehmet Ali Şahin için “Başın göğe erdi mi” diye seslenen Başkan Dursun, açıklamalarına şöyle devam etti;

“Ovacıkta, ailesi ile çoluk çocuğu ile bir arada yaşayan ve müteahhit işçisi olarak üç kuruş maaş ile evini geçindirmeye kalkan bu sekiz kişiyi bir buçuk sene başka ilçelerde süründüren Sayın Mehmet Ali Şahin, artık bu olayla hatırlanacaktır. Sayın Mehmet Ali Şahin için ‘Bölgenin büyüğü’ deniliyordu ama kendisi böyle anılmayacak, hatırlanmayacak ve bu çaresiz insanlara yaşattıkları unutulmayacak.” Dedi.

Mustafa Dursun son olarak “Şimdi bizim de siyasi görüşlerinden veya fikirlerinden dolayı ilçede bazı kişiler ile uğraşacağımızı konuşuyorlarmış. Biz kimsenin siyasi görüşü veya fikri şu diye, onlara eziyet çektirmeyiz. Bizim insanlara bakış açımız yaptığı iş ve onların doğruluğudur.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi