d_yalcin_handikapi

 
Milliyetçi Hareket Partisi Karabük’te 1999 yılından sonra yeniden bir milletvekili çıkarabildi.

Konjonktürü iyi kullanan MHP, Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin de tamamen seçimin içine girmesi ile 16 sene sonra TBMM’ye Karabük’ten bir milletvekili gönderedi, hem de 40 Bin oy alarak.

MHP’li Belediye Başkanı Rafet Vergili, Dursun Altıparmak’ın aday olma ihtimali karşısında kendi çıkardığı Durmuş Yalçın’ın bu seçimi kazanmasını adeta namus ve gurur meselesi yapmıştı.

7 Haziran seçimlerinin ardından Durmuş Yalçın’ın bazı gereksiz konuşmaları ve sergilediği tavırları Yalçın ile Vergili arasına limon sıktı.

Çiçeği burnunda MHP Milletvekili Durmuş Yalçın, seçilir seçilmez dokuz kusurlu hareketin tamamını yaptı ve şimdi adeta istenmeyen adam pozisyonuna düştü.

Daha mazbatasını almadan CHP’li Mustafa Eren ile yemek yemesi, mazbatasını aldıktan sonra ilk ziyaretini AK Parti İl Teşkilatına yapması, danışman olarak yanına Memur Sen temsilcilerinden bir isim alması, MHP’nin bazı ilçe başkanları ile gereksiz polemiklere girerek kalp kırması, Ülkü Ocaklarına vefasız davranması, lüzumsuz ve sakıncalı bazı sözler sarf etmesi, Karabük yerel basını ile kavga etmesi ve bunun gibi peş peşe yaptığı hatalı hareketleri bir antipati oluşturdu.

Hani demiştik ya, ‘Sarımsağı gelin yapmışlar edebinden 40 gün kokmamış’ maalesef Sayın Vekil çok erken koktu.

77 günde kendine zarar verebilecek her hareketi yapan Durmuş Yalçın’ın en büyük hatası, kendisini zor zahmet ikna edip, aday yapan ve sonrada seçilmesinde en büyük rolü oynayan Rafet Vergili ile diyaloglarında serin rüzgarlar estirmesi olmuştur.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı, şimdi 1 Kasım da seçim var.

1 Kasım da olmazsa, en geç 22 Kasım da...

Artık erken genel seçim kaçınılmaz…

MHP’nin acemi siyasetçisi Milletvekili Durmuş Yalçın, TBMM’deki o ceylan derisi koltukları daha ısıtamadan kendini bir seçim ortasında buldu.

Sayın Yalçın, yakın çevresine bir daha aday olmayı düşünmediğini, bu işin kendisine göre olmadığını, sağlığının ve kimyasının bozulduğunu ifade etmesine rağmen ‘istemiyorum, yan cebime koyun’ düşüncesinde olabilir.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Durmuş Yalçın’ın yeniden aday yapılmaması noktasında bir tasarrufta bulunacağını birçok kesim gibi biz de sanmıyoruz.

Sadece MHP değil, diğer siyasi partiler de 3 ay önce aday gösterdiği ve seçimi kazanan hiçbir ismi kolay kolay değiştirmez.

Sayın Yalçın, ne düşünce içinde olursa olsun, önümüzdeki erken genel seçimde aday olması halinde işi çok zor.

Şu an ki görüntü, bu sefer seçimi öyle 40 Bin oy alarak kazanma ihtimali ona çok uzak gibi duruyor.

Tabi seçimlerde ne olacağı belli olmaz.

Konjonktür ve süreç aniden değişebiliyor ve seçmen üzerindeki bu değişim artık günümüzde çok hızlı yaşanıyor.

Öte yandan Durmuş Yalçın’ın yeniden aday olmaması noktasında, MHP Karabük İl ve bazı ilçe teşkilatları net tavır gösteriyor.

MHP Karabük İl Başkanı Burhanettin Arslan’ın, geçtiğimiz günlerde gazetecilere “Rafet Vergili’nin aday olması söz konusu olursa, Durmuş Yalçın aday olmayabilir, zaten bu yönde önceden bir açıklaması olmuştu” şeklinde konuşması da, bir şeylerin göstergesi olarak nitelendiriliyor.

Öte yandan Merkez İlçe ve Safranbolu İlçe teşkilatları başta olmak üzere, Vekilleri ile aralarına kısa bir sürede giren limonileşme giderek daha da ekşiyor.

Yıllardır AK Parti’nin yan kolu gibi çalışan Memur Sen’e bağlı Eğitim Bir Sendika temsilcisi bir kişiyi yanına danışman olarak alması, MHP’ye yakın Türk Kamu Sen ve bağlı olduğu sendikaların Karabük temsilcilerini çok kızdırmıştı.

Şimdi onlarda Sayın Yalçın’ın yeniden aday olmaması için seslerini yükseltiyorlar.

Yani, Sayın Milletvekili Durmuş Yalçın’ın işi bir hayli zor.

Aday olsa, seçimi yeniden kazanması zor, yine aday olsa 3 ay önce yanında olan destekçilerinin birçoğunu yanında bulması zor ve kavga ettiği basının desteğini alması zor.

Zor babam zor…

Ama olsun...

Sayın Yalçın, yakınlarını koluna takar ve yine 40 Bin oyu alır diyelim…

Diyelim mi..?

 
Editör: Haber Merkezi