Kariyer Geliştirme Ofisi tarafından İlimiz Emniyet Müdürlüğü’nden Eğitim Şube Müdürü Bahri Durabay’ın sunumuyla Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz konferans Salonunda Hızlı Okuma ve Hafıza Teknikleri konulu konferans gerçekleştirildi.


 

1-(37)Konferansa çok sayıda öğrenci katıldı. Sayın Durabay yapmış olduğu konferansta şu bilgilere değindi: “Ülkemizde kitap okuma oranı çeşitli nedenlere bağlı olarak düşüktür. Ben bunu yadırgamak yerine bu sorunun çözümlerini sizlere sunacağım. Okumak her zaman bir ihtiyaç olmalı ve okumanın bir hedefi olmalıdır. Tarihimizdeki başarılı insanlara baktığımızda (Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, Farabi, vs…) hepsinin ortak yönünün vakitleri dolu dolu geçmesine rağmen okumaya zaman ayırmalarıdır. Bilgi çağındayız ve bilgiler artık yıllarla değil günlerle eskimektedir. Bugün burada sizlere hızlı okuma hızının %100 den %300 e kadar attıracak birkaç tüyo vereceğim. Sizlerde bu eylemi en kısa en hızlı ve en verimli şekilde yapmanın kendinizle bulunduğunuz ortamda tekrarlayarak başarıya ulaşacaksınız.” dedi.

Karabük İl Emniyet Müdürlüğünden Eğitim Şube Müdürü Bahri Durabay salonda bulunan öğrencilere hızlı okuma yolunda başarılı olabilmek için çeşitli egzersizler yaptırdı. Hafızanın faydalarından bahseden Durabay: “Herhangi bir aktivite 21 gün boyunca tekrar edilirse bu artık alışkanlık olacaktır, beyin dünyanın 8. harikasıdır. Beyin kullanılmadığı sürece yıpranır, kullanmazsak işletim sistemi geride kalır ama kullanırsak daha verimli olur.” diyerek beynin özellikleri, sağ ve sol lobun görevlerinden bahsetti, katılımcıların merak ettiği soruların cevaplandırılmasının ardından konferansı bitirdi.

Editör: Haber Merkezi