İşleri Eski Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali Bardakoğlu tarafından atılan Karabük Üniversitesi Camii’nde sona yaklaşıldı.


 

1-(13)Temmuz 2013’de zemin katı ibadete açılan, iki ay içerisinde de tamamen tamamlanmış olacak olan Camiyi Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal ve Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş gezerek, son durum hakkında bilgi aldılar.

İncelemelerin ardından duygu ve düşüncelerini paylaşan Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş: “Diyanet İşleri Başkanlığımız üniversite kampüslerinde camilerin yapılması için öncülük ediyor. Bu kapsamda yapımında sona yaklaşılan Karabük Üniversitesi Camimizi de yakinen takibini gerçekleştiriyoruz. Bu yıl Karabük Üniversitesi öğrenci sayısı 42 bini aşıyor. Bunun yanında akademik, idari ve diğer personellerde yer alıyor. Bu nedenle Camimizin tamamıyla hizmete açılması için çabalıyor, çalışıyoruz ve artık sona da yaklaşıldı. Camimiz örnek bir cami olacak. Her geldiğinizde sizi farklı bir yüzüyle karşılayacak. Rektörümüzün de bizzat kendilerinin yakinen takip ettiklerini biliyoruz. Bugünde birlikte incelemelerde bulunduk ve cam işleme olan camimiz kubbesi yarın itibariyle tamamlanmış olacak. Dolasiyle çok mutlu olduk. Camimizin tamamıyla ibadete açılacağı günü sabırsızlıkla bekliyoruz. Mabedle üniversite tarih boyunca beraber olmuştur ve birbirine yakışan yerlerdir. İlgi ve alakalarından dolayı Sayın Rektörümüze, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

IMG_8421Rektör  Prof. Dr. Burhanettin Uysal: “Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet Vakfı adına İl Müftümüz Halil Bektaş’a çok teşekkür ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Karabük Üniversitesi olarak birlikte Camimizin her ayrıntısına büyük önem veriyor titizlikle üzerinde duruyoruz. Türkiye’de örneği olmayan ve cama yapılabilecek bütün işlemelerin görülebileceği camimizde iç tasarımı tamamen cam ve vitrayın bütün tekniklerini kullanılarak dizayn edildi. Camimizin kubbesi arkadan led ışıklarla aydınlatılacak; mihrabı, minberi ve duvarları cam işlemedir. Caminin sadece kubbesinde 30 bin parça cam işleme vardır. Işıklandırma çalışmaları da cam işlenirken aynı anda yapılmaktadır. Işıklandırma tamamlandığında Camideki desenler ortaya çıkacaktır. Camlar tek tek özenle kesilip paslanmaz metal karışımı ile özel bir işleme ile işlenmiştir. Camimize ibadet için gelenler her seferinde farklı bir cami de ibadet ediyor gibi hissettirmesini sağlayacak ve diğer camilerden farklı kılacak olan sanat dokunuşları yapılmıştır. Camimiz ile birlikte yapımında sona yaklaşılan Sosyal Tesis ve Öğrenci Yaşam Merkezimizde tamamlanmış olacak. Bir bütün gibi olan bu iki eser birbirini tamamlayarak hem üniversitemizin hem de yöremizin en nadide sosyal yaşam merkezi olacaktır. Projenin Üniversitemiz ayağı temsilcisi Öğr.Gör. Sabahat Kılıç’a, çalışmaları yürüten Dekoratör Halil Bey’e özverili çalışmalarından, Sayın Müftümüze de ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyor, emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi