20151005AW540727_02Karabük'te 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla yürüyüş etkinliği düzenlendi.


 

Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Burhanettin Uysal Stadyumu'nda düzenlenen yürüyüşe Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Yrd. Doç. Dr. Günay Özbay, Karabük İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sezgin Tiryaki, Üniversitemiz Akademik, İdari Personeli, Karabük İl Halk Sağlığı kurumu çalışanları ile 7’den 70’e spora gönül veren vatandaşlar katıldı.

Etkinlik sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Halk Salığı İl Müdürü Sezgin Tiryaki, sağlıklı bir yaşamın ve yürüyüşlerin alışkanlık haline gelmesi için her zaman yürüyüş etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Yapılan yürüyüş etkinlikleriyle toplumun ilgisinin ve katılımının artmasını sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Tiryaki, “Sağlıklı yaşamın topluma yaygınlaştırılmasının sağlanması ve toplumda alışkanlık haline getirilmesi için sahalarda, parklarda kimi zaman yollarda yürüyüşlerimizi yapıyoruz.

Burada asıl maksatlımız vatandaşın ilgisini çekmek, onların katılımını sağlamaktır. Bu tür etkinlikler ilçeler bazında olsun, ilimizin değişik çevrelerinde olsun her hafta bu tür etkinliklere devam edeceğiz. Bu yüzden sağlıklı yaşam bir tarzdır.

Sağlıklı yaşamı benimsediğimiz zaman sigarasız, alkolsüz, spor yaparak yaşadığımız zaman -özelikle ekim ayı meme kanseri bilinçlendirme ayıdır.- kanserle ilgili taramaları yaptığımız zaman sağlıklı bir yaşamın sağlıklı bir hayatın önünü açmış olacağız.

Eğer bunlar olmazsa bildiğimiz gibi Türk İnsanı çok erken yaşlanmakta, Hareketsiz, hobisiz bu etkinlileri yapmadan artı olarak bir kanser türünü çok geç yakalıyoruz. Çünkü taramalarını geç yaptırıyoruz.

20151005AW540727_03Kimi zaman spor yapmıyor, bisiklete binmiyor, yürüyüş yapmıyoruz. Lakin bunlara vatandaşlarımızın katılımını sağlayabilirsek onları bu olaya adapte edebilirsek onların daha sağlıklı olmasını sağlayabileceğiz. Bizim bütün vazifemiz o” dedi.

Editör: Haber Merkezi