'Dünya Çevre Haftası' nedeniyle Vali Gürel’e, beraberinde Müdür Yardımcısı Nazan Şentürk ve kurum çalışanlarından oluşan bir heyet ile ziyarette bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hasan Öztürk, Karabük'te düzenlenecek olan etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

Dünya Çevre Haftası kapsamında Karabük'te düzenlenecek olan etkinlikler hakkında bilgiler aktaran İl Müdürü Öztürk, 1-7 Haziran boyunca Türkiye genelinde düzenlenecek, fidan dikimi, doğa yürüyüşü, "81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü" etkinliklerinin yanı sıra bisiklet turu, çevre temizliği ile Kent Meydanında düzenlenecek olan Çevre Müfettişleri etkinliklerinin de hayata geçireceklerini ifade etti.

Vali Fuat Gürel ise, gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmanın hepimizin sorumluluğunda olduğunu ifade ederek, sıfır atık konularında 7'den 70'e tüm vatandaşlarımıza sorumluluk düştüğünü belirtti. Dünya Çevre Haftası dolayısıyla yapılan çalışmaların duyarlılık ve farkındalığın artırmasına katkı sağlaması temennisinde de bulunan Vali Gürel, çalışmalar hakkında heyetten bilgiler aldı.