KARABÜK İL JANDARMA İSTİHBARAT KOMUTANLIĞINI YAPAN JANDARMA BİNBAŞI ERDİNÇ DEMİRAL, ŞARK GÖREVİ YAPTIĞI BİNGÖL KARLIOVA’DA PKK’LI TERÖRİSTLERİN HAİN SALDIRISI SONUCU AĞIR YARALANDI


 

dualarimiz-seninle-komutanim

Karabük İl Jandarma Komutanlığında 4 yıl boyunca İstihbarat Şube Komutanlığı yapan Jandarma Binbaşı Erdinç Demiral, geçen sene şark görevi için tayin olduğu Bingöl, Karlıova İlçe Jandarma Komutanlığı görevini sürdürüyordu.

Karabüklülerin yakından tanıdığı ve birçok asayiş olaylarının aydınlatılmasında rol oynayan Binbaşı Erdinç Dereli, bir senedir yürüttüğü Bingöl Karlıova İlçe Jandarma Komutanlığı görevinde PKK’lı teröristlerin hain pususu ile ağır yaralandı.

PKK Terör örgütünün yola döşediği uzaktan kumandalı mayının, askeri araçların geçişi sırasında patlatılması ile 1 Astsubay, 2 Uzman çavuş şehit olmuş, 6 askerde ağır yaralanmıştı.

Olay sırasında bulunan Karabüklülerin yakından tanıdığı Binbaşı Erdinç Demiral da ağır yaralandı.

Hain pusudan ağır yaralı kurtulan Jandarma Binbaşı Erdinç Demiral, ilkönce Bingöl Devlet Hastanesine kaldırıldı ve ardından askeri uçakla Ankara, Askeri Gülhane Tıp Fakültesine (GATA) getirildi ve burada yoğun bakım altına alındı.

Durumu hakkında net bir bilgi edinilemezken, Karabük’teki silah arkadaşları ise Binbaşı Demiral’ın hayati tehlikeyi atlattığını ifade ettiler.

Karabük’te ikamet eden Erdinç Binbaşının eşi ve çocuğu akşam saatlerinde Ankara’ya askeri bir araçla getirildi.

4 Yıl boyunca Karabük İl Jandarma Alay Komutanlığında, İstihbarat Şube Komutanlığı görevi yapan Binbaşı Erdinç
erdinc-aile-1Demiral, ilimiz genelinde çok sayıda uyuşturucu yetiştirici ve satıcılarına karşı yapılan operasyonların başında yer almıştı.

Görevi gereği Karabük yerel basını ile de çok sık bir araya gelen Erdinç Binbaşı, gazeteciler tarafından sevilen bir insan.

Erdinç Binbaşının eşi de halen Karabük’te resmi bir kurumda çalışıyor oğlu ise Karabük’te okuyor.

Binbaşı Demiral’ın yaralandığı yönünde haberi duyan çok sayıda Karabüklü, İl Jandarma Komutanlığından durumu hakkında bilgi almaya çalıştı ve bazı Karabüklü dostları ise Ankara’ya gitti.

 

Editör: Haber Merkezi