ŞİRİNEVLER MAHALLESİNİN ANA ARTEL YOLUNUN DSİ’NİN DERE ISLAH ÇALIŞMASI NEDENİYLE GÜNLERDİR KAPALI OLMASI HABERİMİZE DSİ KASTAMONU 23. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDEN YAZILI BİR AÇIKLAMA YAPILDI


 

dsi-aciklama


Geçtiğimiz Günlerde Şirinevler Mahallesinin yolunun hastane önünde yapılan dere ıslah çalışması nedeniyle günlerdir kapalı olduğunu gündeme getirerek, mahalle sakinlerinin tepkilerini dile getirmiştik.

"DSİ'nin Ayıbı" başlıklı haberimiz üzerine, Devlet Su İşleri Kastamonu 23. Bölge Müdürlüğü, Karabük Net Haber editörlüğüne yayınlanmak üzere yazılı bir açıklama gönderdi.

Yolun 28 gündür kapalı olduğu ve bu ayın 7’sinde çalışmanın biteceği belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi;

" Yazınızda Şirinevler Mahallesindeki Dere Islah çalışmasından dolayı 2 aydır araç yolu trafiğinin kapalı olduğu, DSİ tarafından devam eden kanalizasyon ve dere ıslah çalışmaları nedeniyle kapalı yolun ağır aksak tamamlandığı ve yürütüldüğü ve vatandaşların tepkisine yol açtığı iddia edilmektedir.


Haberinizde geçen yolda menfez çalışması yapılmakta olup, yolun kapatılmasına sebebiyet veren menfezin kazı çalışmalarına DSİ’ ce ihale edilen Dere ıslah çalışması kapsamında 03.07.2013 tarihinde başlanmış ve hızlı bir şekilde aynı gün tamamlanarak kalıp imalatlarına 04.07.2013 tarihinde başlanmıştır. Menfez betonunun dökümüne ise 05.07.2013 tarihinde başlanmış ve son dökümü ise 10.07.2013 tarihinde tamamlamıştır.


Yolun bu kısmı yoğun trafik akışına sahip olduğu için inşa edilen menfez yoğun trafik yüküne maruz kalacağı için üzerinden geçen araçları tehlikeye atmamak ve olası bir çökme olayı yaşanmasının önüne geçebilmek için, menfez betonunun tam olarak mukavemet dayanımının sağlanabilmesi gerekmekte olup, buda 28 günlük bir bekleme süresi sonrasında gerçekleşmektedir.


Bu gün itibari ile yol, yolun trafiğe kapatıldığı tarih olan 03.07.2013 tarihi dikkate alındığında 28 gündür ve teknik gerekçelerle kapalı tutulmak zorunda kalınmıştır. Haberinizde bahsedildiği gibi 2 aylık bir süre söz konusu değildir.
Yolun trafiğe tekrar açılma süresi ise son beton döküm tarihinden 28 gün sonrası olan 07.08.2013 tarihi olarak öngörülmektedir.


Bilgilerinize sunar çalışmalarınızda başarılar dileriz."


DSİ 23. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

Editör: Haber Merkezi