İKİ, ÜÇ KİŞİLİK BİR GURUBUN EVLERE GİDEREK, VATANDAŞLARIN ELEKTRİK, SU VE DOĞALGAZ SAYAÇLARININ MÜHÜRLERİNİ SÖKEREK DOLANDIRIYORLAR


 

dolandiricilar


Edinilen bilgilere göre, şehir dışından gelen iki-üç kişilik bir grubun mahallelerde evlere giderek, elektrik, su ve doğalgaz sayaçlarının mühürlerini önceden söktükleri ve ardından söktükleri sayacın kurum çalışanı kimliğine bürünerek “Sayacınızın mührünü sökmüşsünüz, bu sayaçla oynanmış. Bunun para ve hapis cezası var.” şeklinde, hiçbir şeyden habersiz olan vatandaşı korkutarak “anlaşabiliriz” deyip, gayri resmi şekilde para aldıkları öğrenildi.

Karabük Merkez’de çok sayıda vatandaşı bu şekilde kandırarak dolandırdıkları tespit edilen şahısların Emniyet birimlerince arandığı da öğrenildi.

Söz konusu kurum yetkilileri, böyle kişilerin sözlerine itibar etmemeleri gerektiği ve hiçbir teknik görevlinin bu şekilde elden para tahsil etme gibi yetkisinin olmadığı, bu tür durumlarda hemen 155 Alo Polis aranarak konuyla ilgili Emniyet görevlilerinin konuya müdahalesinin sağlanması istenildi.