KALP KRİZİ GEÇİREN KOMŞUSUNA YARDIM EDEN DOKTOR ŞENOL KADİR KÖSTEKÇİ, HASTA YAKINLARININ SALDIRISINA UĞRAYARAK, SIRTINDAN BIÇAKLANDI 


 

doktor-bicaklandi
Karabük’ün Safranbolu ilçesinde kalp krizi geçiren komşusuna müdahale eden doktor, hasta yakınları tarafından sırtından bıçaklandı.

İddiaya göre, Safranbolu Yeni Mahalle Bağlar Caddesi’ndeki sitede meydana geldi. Görevden çıkarak evine gelen doktor Şenol Kadir Köstekçi (40), komşularının kapıcıları Salim Yılmaz’ın kalp krizi geçirdiği bilgisi vermesi üzerine bir özel hastanede anestezi uzmanı olarak çalışan eşi Hatice Köstekçi ile aşağıya inerek, yaptıkları müdahale ile Yılmaz’ı hayata döndürdüler. Apartman kapıcısı Yılmaz daha sonra olay yerine gelen 112 ambulansı ile Karabük Özel Medikar Hastanesi’ne kaldırıldı.

Karı-koca, hastanede yapılan müdahaleye de katılırken, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybeden Yılmaz'ın bazı yakınları taşkınlık çıkardı. Kavga esnasında sırtından bıçaklanan Köstekçi, bıçaklandığını evine gittiği sırada göğsünde duyduğu acı sonrası anladı. Eşi ile birlikte hastaneye giden Köstekçi’ye gerekli müdahalenin ardından evinde istirahate gönderildi.

“KOMŞUMUZA YARDIM ETTİK, YAKINLARININ SALDIRISINA MARUZ KALDIK”
Köstekçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde acil de doktor olarak çalıştığını belirterek, “Kalp krizi geçiren komşumuza yardım ettik ama yakınlarının saldırısına maruz kaldık. ‘ İyilik yap, kötülük bul' demişler’ bizim ki de bu şekilde oldu” dedi.

20150404AW373775_02Kalp krizi geçiren kişiyle 4 yıldır komşu olduklarını ifade eden Köstekçi, "Anestezi uzmanı olan eşimle birlikte komşuluk hakkıdır diyerek hemen yardıma koştuk. Gerekli müdahaleyi yaparak hayata döndürdük. Sonra ambulansla özel hastaneye gönderdik. İçimiz rahat etmedi. 'Komşuluk hakkı önemlidir' düşüncesi ile eşimle birlikte hastaneye gittik. Orada yapılan müdahaleye dahil olduk. Yaklaşık 1,5 saat canlandırma işlemi yapıldı. Yapılan müdahalelere maalesef komşumuz cevap vermedi. Merhumun oğlunu sakinleştirmeye çalıştığım esnada bir yakını tarafından darp edildim. Tehdit ve küfür etti. Dışarı çıktığımda da bana saldırdı. Arbede esnasında sırtımdan bıçak darbesi almışım ama ben bunu hissetmedim. Olayın sıcaklığıyla fark etmedim. Olaydan sonra eve geldik. Ciddi bir şekilde göğüs ağrısı hissettim. Eşim belime baktığında kanı gördü. O an yaralandığımı anladık. Hastaneye başvurduk ve şikayetçi olduk. Gözaltına alınan iki kişi daha sonra serbest bırakıldı” dedi.

Olay sonrası Köstekçi'yi bıçakladığı belirtilen Tevfik Y. (32) ve kavgaya karışan Emrah D. (27) gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheliler serbest bırakılırken, hastanede yaşananlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.

Editör: Haber Merkezi