Karabük Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları dolandırıcılık olayları ile ilgili uyardı 


 

emniyet-dolandiricilik-uyari

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, vatandaşların akla gelmeyecek yöntemler kullanan dolandırıcıların kurbanı olduğu belirtilerek, şu açıklama yapıldı;
Ülkemizde dolandırıcılar hediye, çok para gibi vaatlerle insanın gözlerini boyuyor. Kimi dolandırıcılar, internetten arabalara çok para veriyor, kimileri kendisini Vali, Kaymakam, Polis, Hakim, Savcı vb. olarak tanıtıyor, kimileri de ev ev dolaşarak hediye dağıtıyoruz diyorlar.

Gün geçmiyor ki dolandırıcıların yeni yöntemlerini öğrenmeyelim. Dolandırıcılar şimdi de kendilerini çeşitli sağlık kuruluşlarının çalışan gibi göstererek vatandaşlarımızı telefonla aradıkları, müştekilere bir yıl önce ulaştıklarında telefondan birinci yılı bizden ikinci yılı ücretli olmak üzere sağlık sigortası sözü alındığını ve birinci yılın dolduğunu, ikinci yıl ücreti olan 250-300 TL arasında ücretin ödenmesinin son günü olduğunu, ödenmediği takdirde cayma ücreti olan bin 500 ile 2 bin TL ücretin icra yolu ile tahsil edileceğini söyleyerek aradıkları tespit edildi.

Bir yıl önce böyle bir aramanın olmamasına rağmen müştekileri endişe, korku ve şüpheye sevk ederek müştekilerden kredi kartı numarası talep ettikleri ve kart numarasına ulaştıkları kişilerden de 250-300 TL ücreti tahsil ettikleri, bununla kalmayıp 600- 800 TL arasında ücreti internet ortamında alış veriş yaptırılarak taksitlendirme dahi yaptıkları anlaşılmıştır. Vatandaşlarımızın bu tür olaylara karşın daha dikkatli olması tanımadıkları kişilere kimlik, kredi kartı bilgisini vermemeleri gerekmektedir.

Editör: Haber Merkezi