YENİ AKILLI HASTANE 550 KİŞİLİK KAPASİTEYE ULAŞACAK

KARABÜK KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKTERİ SEYFETTİN KALAY, YENİ AKILLI HASTANENİN 550 YATAK KAPASİTEYE ULAŞACAĞINI SÖYLEDİ.

 

akilli-hastane550-kapasite

Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekteri Seyfettin Kalay, yeni akıllı hastanenin 550 yatak kapasiteye ulaşacağını söyledi.

Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekteri Seyfettin Kalay, Şirinevler Mahallesi’nde yapımı devam eden yeni akıllı hastanenin 550 yatak kapasiteli olacağını açıkladı.

Kış ayının çok sert geçmemesi durumunda hastanenin şubat ayıda bitirilebileceğini kaydeden Kalay, “Şirinevler’de yaptırmış olduğumuz hastanemiz oldukça hızlı şekilde ilerliyor. Denetimlerini takip ediyoruz. Firmanın oldukça güçlü şekilde işçi potansiyeliyle işleri yürüttüğünü görüyoruz. İnşaat oranı Yüzde 65’e gelmiştir. Kışın durumuna bağlı olarak bitirilebilir mi bilmiyorum. Verilen iş programının önünde gittiklerini görüyoruz. Kış ayı da çok sert geçmezse önümüzdeki yıl içerinde binanın bitebileceğini öngöre biliyoruz. Şuanda Karabük iliyle ilgili 150 yatakla ilave bina daha yatırım programında mevcut. Karabük ile ilgili düşünülen yatak sayısı 450. Yoğun bakımla birlikte normalde 300 yataklı olarak geçiyor, 150 yataklı ilave düşünüldüğünde toplamda 550 kapasite oluşmuş olacak. Safranbolu Devlet Hastanesi de var, projesi yenilendi ihale edildi, yer teslimi yapıldı. Oranın da 300 günlük süre içinde bitirilmesi planlanıyor. Önümüzdeki sene sonu bitmiş olacaktır. 550 artı 75 yatak da Safranbolu olacak toplamda 625 yatağa çıkmış oluyoruz. Yenice ile birlikte düşündüğümüzde 650 yatağa çıkmış oluyor. Önümüzdeki yılı Karabük’te kamu sağlık hizmetleri açısından yeniden yapılanan ve toparlanma yılı olarak görüyoruz. Çalışmalarımızı gayretli şekilde devam ettiriyoruz. Önümüzdeki yıllarda Karabük halkı kamudan daha iyi sağlık hizmeti almış olacak” dedi.

Yeni hastanenin Karabük Üniversitesi ile birlikte kullanacağını belirten Kalay, “Bizim amacımız üniversitemizle beraber afiliasyon dediğimiz yöntemle Karabük’teki hastanemizi eğitim araştırma hastanesi olarak planlayıp, burada eğitim araştırma hastanesi olarak hizmet vermek. Üniversitemizle birlikte hocalarımıza hastanemizi açmak, onların tecrübelerinden Karabük halkını faydalandırmak. En kısa sürede binamız tamamlandığında üniversite ile ilgili işlemlerimizi gerçekleştirip bu konuda çalışmalarımızı tamamlamış olacağız. Öğrencilerimizin başka ilde eğitim gördüklerini öğrendim. Tabi kuruluş aşamasında bu tür şeyler oluyor. Kısa sürede yapılandırmayı tamamlayıp bunu halletmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Kamu Hastaneleri Birliği için yer arayışlarının da sürdüğünü belirten Kalay, şunları söyledi:

“Bakanlıkla şuanda yazışmalar yapılmış bunları takip ediyoruz. Bina tamamlandığında bu çalışmalar neticelenmiş olabilir. Karabük’te geldiğimizden beri sorun var, kamunun değerlendire bileceği arazilerin çok fazla bulunmayışı. Bu konuda ‘yer sıkıntısı’ var diyip boş durmak mümkün değil, yeni çalışmalar yaparak bunu bir şekilde aşmalıyız. Genel Sekreterlik birimi ile ilgili yeni bir birkaç görüşmemiz oldu. Şehir içinde veya dışında kiralama yapabileceğimiz arayışlara girdik, netleşmeye yaklaştığımız yerlerde var kesin bir yer olmadan bir şey söylemek zor. Bu konuda bir ödeneğimiz var ancak şuana kadar bu yer planlaması yapılarak ödenek kullanılabilmiş değil. Ödeneği kullanacağız, yer arayışları devam ediyor. Başhekimimiz ciddi arayışlar içerisinde. Karabük’ü de iyi bilen birisi o konuda ciddi çalışmalar var bizde destek oluyoruz. Ağız ve diş sağlığı merkezlerinde yapılan planlamalarda uzman hekimlerinde planlamaları yapılıyor. Bunların ameliyatları da oluyor, sadece ağız ve diş sağlığı merkezinde değil hastane şeklinde planlanıyor. Diş sağlığı hizmetleri de gelişerek devam ediyor. Uzmanlık branşları yeni kuruluyor, uzman sayısı az hasta sayısı çok olunca uzmanlara çok ihtiyaç oluyor.”

Editör: Haber Merkezi