dernekler-beyanameKarabük Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, derneklerin sunacağı "yıllık beyanname" döneminin 1 Ocak günü itibariyle başlayıp Nisan ayının sonuna kadar devam ettiği belirtildi.

İl Dernekler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, beyanname vermek için daha önce şifre alan dernekler, mevcut şifreleriyle giriş yaparak 2012 yılına ait beyannamelerini doldurabileceklerinin belirtilerek, şu açıklamada bulundu;

"İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığının 2011/12 sayılı genelgesi gereği, 2012 yılına ait Dernek Beyannamelerini Şubat 2013 sonuna kadar bağlı oldukları dernek merkezine vermek zorundadırlar. Bahse konu beyannameler, dernek adına alınan e-dernekler kullanıcı adı ile şifresi kullanmak suretiyle www.dernekler.gov.tr internet adresinden girilecektir.

Beyanname verme yükümlülüğünü yerine getirmeyen dernek yöneticileri hakkında Dernekler Kanununun 32.maddesinin (l) bendi uyarınca 731,00 TL idari para cezası uygulanacaktır. Derneklerinizin idari para cezasıyla karşılaşmamaları için 'Dernek Beyannamelerini' süresi içinde e-dernekler sisteminden girerek, sistemden alacakları beyanname çıktısının bir örneğini Valiliğimiz İl Dernekler Müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir."

Editör: Haber Merkezi