CHP SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI CUMHUR ONKARDEŞLER MİSAK-İ MİLLİ MEYDANINDA BULUNAN ATATÜRK ANITININ KAİDESİNDE BULUNAN “NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE” YAZISININ EN KISA ZAMANDA YERİNE KONMASI GEREKTİĞİNİ AÇIKLADI


 

cumhur-yerine-konsun


Cumhuriyet Halk Partisi Safranbolu Belediye Başkan Aday Adayı ve Belediye Meclis Üyesi Cumhur Onkardeşler, yeni baştan yapılan Misak-i Milli Meydanındaki Atatürk Anıtının kaidesinde daha önce yazılı olan, fakat şu an kaidesinden kaldırılan “Ne Mutlu Türküm Diyene” yazısının en kısa zamanda yerine konması ile ilgili, Başkan Necdet Akosy’a bir çağrıda bulundu.

CHP Aday Adayı Cumhur Onkardeşler yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Misak-i Milli Meydanında uzun yıllardır bulunan Atatürk Anıtının kaidesindeki “Ne Mutlu Türküm Diyene” yazısı, meydanın yeniden düzenlenmesinin ardından anıt kaidesinden kaldırıldığını daha ilk günlerde fark ettik ve ilgili kişileri bu yazının yerine konması gerektiğini ısrarla vurguladım. Meydanın ve anıtın yeniden düzenlenmesinden dolayı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sözünün kaldırılmasının altında hemen bir art niyet aramıyorum. Fakat en kısa zamanda “Ne Mutlu Türküm Diyene” yazısı yerine monte edilmezse, işte o zaman bir art niyet aramak zorunda kalacağız.”

Onkardeşler, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’a çağrıda bulunarak “Sayın Başkan’a buradan çağrıda bulunuyorum. Atatürk’ün, Türk Milletine mal olan bu sözü aynı yerine derhal monte edilmelidir. Eğer yapılmazsa tepkimiz tüm Safranbolulu hemşerilerimizle sert bir şekilde olacaktır.” dedi.