Karabük’te İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından 1-10 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında afetlerde kullanılan malzemelerin tanıtımı için çadır kuruldu.


 

20150302AW340055_01Karabük Belediyesi önünde kurulan çadırda incelemelerde bulunan Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Deprem Haftası olarak kutlanan günlerde, vatandaşları bilgilendirmek için çeşitli etkinlikler düzenlediğini söyledi.

Türkiye topraklarının yüzde 85'ine yakının fay hatları üzerinde olduğunu belirten Acar, "Deprem ve sel gibi tabi afetlere hazır olmak gerekir. Tedbirler önceden alınmalı. AFAD ülkemizde bu konuda öncü bir kuruluş. Her zaman afetlere hazır olarak çalışmalara devam etmekteler.Karabük’te bu yönde ekipleri her türlü afete karşı teçhizat ile bilgi ve birikime sahip" dedi.

Karabük AFAD İl Müdürü Gazanfer Erbay ise deprem gibi afetlerin her zaman olma riskini göz önünde bulundurarak çalıştıklarını belirterek, Karabük'ün de birinci derece deprem bölgesi olduğunu ve vatandaşların bunun bilincinde olmasının önem arz ettiğini söyledi.